Aleyna Nur Çapar’ın özel haberi

BUGÜN ÜÇÜNCÜ GÜN

İçişleri Bakanlığı 26-29 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin 81 il valiliğine gönderdiği ek genelgeyle 4 gün boyunca geniş kapsamlı koronavirüs denetimi yapılması talimatı verdi. Bakanlık tarafından verilen bu talimatla birlikte Sakarya’nın Taraklı, Karasu, Sapanca, Kocaali, Geyve, Kaynarca, Arifiye, Pamukova, Söğütlü, Akyazı, Ferizli, Serdivan, Hendek, Erenler, Karapürçek, Adapazarı kaymakamlık ile belediyeleri alarma geçti.

BELEDİYELER

26 Kasım günü başlayan, 27 Kasım günü süren ve 28 Kasım yani bugünde devam eden pandemi denetim ve kontrollerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Taraklı Belediyesi, Karasu Belediyesi , Sapanca Belediyesi, Kocaali Belediyesi, Geyve Belediyesi, Kaynarca Belediyesi, Arifiye Belediyesi, Pamukova Belediyesi, Söğütlü Belediyesi, Akyazı Belediyesi, Ferizli Belediyesi, Serdivan Belediyesi, Hendek Belediyesi, Erenler Belediyesi, Karapürçek Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi ekipleri 7/24 kendi alanlarında çalışma başlattı.

KAYMAKAMLIKLAR

Yine İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle birlikte Taraklı Kaymakamlığı, Karasu Kaymakamlığı, Sapanca Kaymakamlığı, Kocaali Kaymakamlığı, Geyve Kaymakamlığı, Kaynarca Kaymakamlığı, Arifiye Kaymakamlığı, Pamukova Kaymakamlığı, Söğütlü Kaymakamlığı, Akyazı Kaymakamlığı, Ferizli Kaymakamlığı, Serdivan Kaymakamlığı, Hendek Kaymakamlığı, Erenler Kaymakamlığı, Karapürçek Kaymakamlığı, Adapazarı Kaymakamlığı da koronavirüs ile ilgili yoğun bir çalışma temposu içine girdi.

KÖŞE BUCAK DENETİM

Kaymakamlıklar ve belediyelerin yanı sıra Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri il genelinde umuma açık alanlar, toplu taşıma araçları, işyerleri, özellikle market ve pazaryerleri, halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile alışveriş merkezlerinde koronavirüs denetimlerini köşe bucak yapıyorlar. Yapılan denetimler sırasında maske, sosyal mesafe ve temizlik kontrolleri ise titizlik içinde yapılıyor.

SAKARYA POLİSİ DURMUYOR

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın “Sakarya’daki vakalar yüzde yüz arttı” açıklaması öncesinde olduğu gibi Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 7/24 çalışmasına devam ediyor. Toplu taşıma araçları üzerindeki çalışmalara ara vermeden devam eden Sakarya polisi, pazar yerlerinde etkin çalışmasını ise sürdürüyor. Sakarya polisi bir yandan denetlerken, bir yandan uyarıyor. Bir yandan uyarırken, diğer yandan ise pandemi ile ilgili halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.