Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki İstavroma Yaylası'nda bulunan Süleyman Keleş’e ait bir evde önceki gece elektrikler kesilince vatandaşlar odunlukta bulunan jeneratörü çalıştırarak yattı. Sabah olduğunda evden kimse çıkmayınca komşuları kontrol ettiklerinde evde bulunan 12 kişinin egzoz dumanından etkilenerek baygın yattığını fark etti. Hemen 112 Acil Servis ekiplerine bilgi verilen olayda vatandaşlardan bazıları kendi araçlarıyla Trabzon ve Gümüşhane’deki hastanelere götürülmek üzere yola çıkarıldı.

BEŞİROĞLU'NUN KAYINPEDERİ VEFAT ETTİ
Olayın ardından evin en yaşlı ismi olan Sakaryalı iş insanı Beşir Beşiroğlu’nun kayınpederi 88 yaşındaki İdris Keleş, jeneratör egzozundan çıkan karbonmonoksit gazı nedeniyle olay yerinde hayatını kaybederken, 3’ü çocuk 7 kişi Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde, biri çocuk 4 kişi de Trabzon’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Gümüşhane Devlet Hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan hastalardan C.K, B.K ve Ayşe Keleş ileri tetkik ve tedavi için Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilirken, Ayşe Keleş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karbon monoksit gazından etkilenen Ö.T. ve B.D. Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, S.D ve N.D ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralılardan ikisinin tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. Olayı yaşayan hastalardan Hüseyin Keleş ise “Akşam yattık sabah kalkamadık. Herkes rahatsızlandı. Ev 2 katlıydı. Jeneratör elektrik kesik olduğu için çalıştı. Isınma amaçlı değil aydınlatma amaçlı yakmıştık” diye konuştu.