Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İzmit ilçesinde bir camide müezzin olarak görev yapan Zülküf G. (40) ve boşanmak üzere olduğu din görevlisi eşi Özlem G (39) arasında gece saatlerinde tartışma çıktı. Çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Özlem G. eline aldığı bıçakla Zülküf G’yi boynundan bıçakladı. Bunun üzerine yaralanan Zülküf G, eşini boğarak öldürdü.

Yaşanan olaydan sonra saatlerce evde yaralı halde bekleyen Zülküf G, sabah saatlerinde polis ekiplerini arayarak eşini öldürdüğünü itiraf etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Özlem G’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı halde evde bulunan Zülküf G. ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından polis ekipleri eşliğinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri ve cumhuriyet savcısınca yapılan incelemelerin ardından Sakaryalı Özlem G’nin cenazesi Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Adliyeye sevk edilen katil zanlısı koca tutuklandı. 

Çiftin iki çocuklarının olduğu öğrenildi.