Kavga, ses ve çevre kirliliğinden uzak konumuyla İtalya merkezli Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil olan Taraklı ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sanayi mevkiindeki bir evde kalan Afgan uyruklu iki kişi arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma yaşandı. 

Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen olayda Afgan uyruklu şahıslardan biri, yerden aldığı cam parçasını tartıştığı arkadaşının göğsüne saplayarak yaraladı. Kavgada arkadaşının göğsüne cam parçası saplayan şüpheli olay yerinden kaçarken, yaralı şahıs ise acı içinde yerde kaldı. 

Konunun haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı şahıs, ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Arkadaşını göğsünden yaralayarak kayıplara karışan yabancı uyruklu şahıs ise polis ekiplerinin operasyonu sonucu yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.