Sapanca İlçesinin Kırkpınar Mahallesi'hre bir evin bahçesinde köpekler tarafından bulunan biri kadın iki kişiye ait olduğu belirtilen ceset parçalarıyla ilgili olarak araştırma kapsamlı olarak sürerken, işlenen korkunc cinayetin yöntemi, Afganistan uyrukluların işledikleri cinayetleri akıllara getird.

Dün akşam saatlerinde gömülü oldukları bahçeden  iş makinaları ile çıkartılan ceset parçaları adli tıp görevlileri tarafından poşetlere konularak Korucuk'taki adli tıp kurumuna getirildi.

Burada cesetlerin birleştirildikten sonra yaşları cinsiyetleri tespit edilecek.  Olay sonrası yapılan ilk tespitlerde cesetlerin gelişigüzel gömüldüğü ve başlarının bulunmadığı belirtildi. Ön otopside cesetlerin kesici bir aletle özenle kesilerek parçalandığı da tespit edildi

İşlenen bu cinayetin ilimizde ve ülkemizde özellikle son yıllarda Afganistan uyrukluların işlediği cinayet yöntemi olduğu ifade ediliyor. Bir süre önce Adapazarı  Yenikent Duble Yol  Kuzey Marmara Otoban  Köprüsü altında parçalara ayırdıktan sonra çantalara konularak atılmış bir Afganistan uyruklu bir kişinin cesedi bulunmuş cinayeti Afgan uyruklu karısı ve aşığının işlediği belirlenmişti.

Son olarak  parçalara ayrılmış cesedi bulunan kişi veya kişilerin  de aynı yöntemle öldürülmüş olabilecekleri ifade ediliyor.