// Hüseyin Cumalı'nın haberi //

YILLARDIR SÜRÜYOR

Gecenin en sıcak haberi Serdivan Arabacıalanı Mahallesi 526. Sokakta bulunan Özlem Evler Sitesi’nden geldi. Sitede bulunan bir apart dairede uzun zamandır fuhuş yapıldığını iddia eden ve bu durumdan hayli rahatsız olan mahalle sakinleri durumu defalarca polise ihbar etti.  Günlük olarak kiraya verildiği ileri sürülen apart daireyle ilgili olarak ailelerin tepkisi sürerken, gece saatlerinde apart daireye erkekli kızlı bir grup geldi.

ÇIĞLIK SESİ

Daireye giren grupta bulunan bir kızın çığlık atması üzerine mahalle sakinleri panikledi. Daireden gelen çığlık sesiyle birlikte bir kızın yardım istediğini zanneden mahalle sakinleri durumu polise ihbar etti. Polisin gelmesini bekleyen mahalle sakinlerini gören aparttaki grup ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında an be an tansiyon yükselirken yaklaşık 6-7 kişilik grup ile mahalleli birbirine girdi.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Görgü tanıklarına göre bir kişinin apart daireden bıçakla çıktığı o anlarda aldığı yumruk darbeleriyle birlikte 2 kişi yaralandı. Kanlar içinde kalan 2 kişiden 17 yaşındaki genç ayaklarından darbe alırken, olay yerine 112 Acil Servis Ambulans ekibi sevk edildi. Polis ile ambulans ekibinin seyir halinde olduğu o anlarda mahalledeki tansiyon daha da yükseldi. Küfürlerin haüvada uçuştuğu o anlarda mahalle sakinleri, "Yeter artık yeter, yıllardır fuhuş yapılıyor" diye isyan etti.

EV HANIMLARININ İSYANI

Camlardan ve balkonlardan tepkisini diye getiren ev hanımlarına küfür etmeye başlayan aparttaki kadınlar, "Size ne " diye bağrınca ev hanımı bir kadın, " Bir saatte 5 adam getiriyorsunuz. Birde kafa tutuyorsunuz" diyerek haykırdı. Ambulans ekibinin olay yerine gelmesiyle birlikte yaralılardan birisi ilk müdahalesi sonrasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÇOCUKLAR AĞLADI

Mahallede çıkan olay sırasında çocukların korku ve panik içinde ağladığı o anlarda polis mahalleye geldi. Olaya karışan tarafları gözaltına alınan polis, şüphelileri Serdivan Polis Merkezi'ne getirdi. Mahalle sakinlerinin de polis merkezinin önüne gelmesiyle birlikte merkez önüne takviye ekipler geldi. Gece başlayan fuhuş isyanı Serdivan polis merkezi önünde de sürdü.

POLİS MERKEZİ ÖNÜ KARIŞTI

Mahalle sakinlerinin polis merkezi önünde beklediği sırada şüpheli kadınların getirilmesiyle birlikte mahalle sakinleri bir kez daha tepki gösterdi. Şüphelilerinde mahalleliye tepkisiyle birlikte ortalık bir anda elektriklendi. Polisin müdahalesiyle ortalık sakinleştiği o anlarda mahalle sakinleri polis merkezi yanında bulunan çay bahçesinde beklemeye başladı.

DEĞİŞİK SESLER

Halk54.com Genel Yönetmeni Hüseyin Cumalı ile polis merkezi önünde konuşan mahalle sakinleri, "Bu apart dairede yıllardır fuhuş yapılıyor. Sürekli tepki gösterdik, sürekli şikayet ettik. Durum değişmedi. Ellerinde bira şişeleriyle gelip, gecenin bir saatinde değişik seslerle bizleri rahatsız ediyorlar. Bu durumu sürekli şikayet ettik ama bir sonuç alamadık. Ailelerimiz ve özellikle çocuklarımızın bu ortamda bulunmasını istemiyoruz" dedi.

VALİ KALDIRIM

2014 yılında verilen dilekçelerini Cumalı'ya gösteren aileler, " Ailemizle evimizde oturamaz olduk. Bu sıcaklarda cam açamaz, balkona çıkamaz olduk. Günü birlik kiraya verilen bu apart yüzünden huzurumuz kalmadı. Son olayı cep telefonlarına çektik. Küfür, hakaret ettiler. Mahalle sakinlerimizi darp ettiler. Bıçak çektiler. İki kişiyi hastanelik ettiler. Ev hanımlarına ağır sözler sarf ettiler. Mahalle sakinleri olarak Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'dan yardım istiyoruz. Ailelerin bulunduğu mahallemizde fuhuş istemiyoruz. Çocuklarımızın bu ortamda yetişmesini ve yaşananları görmesini hiç istemiyoruz" dedi.