Dünyada ulusal pandemi olan koronavirüs ile mücadele, ülkemizde de sıkı tedbir ve önlemler eşliğinde devam ediyor. Bu doğrultuda koronavirüs ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak olan 17 günlük kısıtlama kararı alındı. Alınan karar neticesinde kısıtlama 81 ilde olduğu gibi Sakarya’da da dün saat 19.00 itibari ile başladı. 

KONTROL NOKTALARI OLUŞTURULDU
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında getirilen 17 günlük tam kapanmanın başlamasıyla birlikte denetimlerine ara vermeden devam eden kolluk kuvvetleri, şehir merkezinde kontrol noktaları oluşturuldu. Alınan bilgiye göre, şehrin giriş ve çıkışlarında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nün 5, İl Jandarma Komutanlığı ile ortak 9 noktada olmak üzere toplam 14 ayrı kontrol noktası oluşturuldu. İl ve ilçe merkezleri içinde ise 41 noktada olmak üzere toplam 55 uygulama ve denetleme alanı kuruldu.

Tüm giriş çıkışların kontrol altına alınması ile birlikte kolluk kuvvetleri 55 uygulama noktasında denetimlerini sürdürürken, ayrıca şehir içerisinde belirlenen 28 konumda yaya ve motorize ekipler ile uygulamalar yapılmaya devam edilecek. 

2 BİN 100 POLİS GÖREV YAPACAK
17 Mayıs Pazartesi günü yasak bitimine kadar sürecek olan uygulamalarda ise il genelinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin 100 personel görev yapacak.