Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarının üçüncüsü Hendek’te yapıldı. Sektör temsilcilerinin güç birliğine sahne olan fuarın ilk gününde katılımcı firmalar, üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ancak fuara gelenler ve katılan firmalar artık dördüncü fuarın Sakarya’ya yakışan bir alanda olması gerektiğini belirttiler. Fuarda en çok ilgi gören markaların başında gelen Yılmaz Traktör artık bu tür fuarların Ulusal tanıtıma ve Uluslararası standartlara uygun olması çağrısı yaptı.

GL Platform Fuarcılık tarafından Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda üçüncü kez düzenlenen Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, dört gün boyunca üreticileri alıcılarla buluştururken fuara Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’la birlikte Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’de fuarda hazır bulundu ve konuşmalar yaptı. Ortak görüş ise Tarımın bu ülke için her zaman en önemli sektör olduğu olarak akıllara kazındı.

Tarım ve hayvancılık alanındaki teknolojik gelişmeleri vatandaşlarla bir araya getirmek, sektördeki değişimleri çiftçi ve yetiştiricilere tanıtmak amacıyla pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen fuarda traktörden, tarım ürünlerine, çiftlik ekipmanlarından, genetik alanındaki son yeniliklere kadar çeşitli ürünler görücüye çıkarıldı. Bu arada Yılmaz Traktör bu fuarda 85 satış yaparak ilgi odağı oldu. Buna rağmen Sakarya’nın daha iyilerine layık olduğunu belirten Yılmaz Traktör firma yetkilileri “Bu fuar verimli geçti ancak daha iyileri neden olmasın? Sakarya en iyilerini hak ediyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı ve sorumlulara bu konuda büyük görevler düşüyor. Gelecek yıl bunu daha sağlıklı ve Uluslar arası stantlara uygun bir yerde yapmak en büyük dileğimiz” diyerek şehri yönetenlere yerinde mesajlar göndermeyi ihmal etmediler…

180 markanın yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, insanoğlu var olduğu sürece gıdaya hep ihtiyaç duyulacağını vurguladı. Kaldırım “ tarımda verimliliği artırmalı ekonomiye büyütmeli ve bilgiyi ürün haline getirmeli, katma değere dönüştürmeli ve tarım sektörünü akıllandırmalıyız. Bu şehir bunu başarın“ derken Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise ilk yıl fuara 60 bin, sonraki yıl 70 bin ziyaretçinin geldiğini hatırlatarak “Bu yıl beklentimiz çok daha yüksek. O halde fuar alanımızı neden daha büyük bir fuar alanı haline getirmeyelim? Biz Sakarya’yı Marmara Bölgesi’nin incisi konumuna getirecek tüm çalışmalara destek olmaya, imzamızı atmaya hazırız.” dedi.