Sakarya'da ikamet eden 64 yaşındaki S.K'yı arayan dolandırıcılar, yaşlı adama FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin hesabındaki paraları alacağını ve paralarının kurtulması için söyleyecekleri talimatları uygulaması gerektiğini söylediler. 

İlk olarak söyledikleri adrese para bırakılması, sonrada bildirdikleri hesap numarasına para gönderilmesi talimatı verip, bu paraları almaya gelen suçlular operasyon yaparak yakayacaklarını, bu sayede paralarının kurtulacağını söyleyerek toplam  188.000₺  dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiler.

Gerçek polisler tarafından olay öğrenilmesi üzerine, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekiplerince yapılan titiz çalışmalar ve çok sayıda hesap numarası incelemesi sonucu, şüphelilerin İstanbul ilinde bulundukları tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması için Harekete geçen ekipler tarafından İstanbul ilinde 5 farklı adrese gerçekleştiren operasyonlarda;

- Ç. İ.  (22) ,
- M. D. (21) ,
- İ. A. (21) ,
- B. T. M. (34) , isimli erkek şahıslar ile,
- Dolandırıcılık suçlarından kaydı olan G. Y. (24) , isimli Kadın şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise Çok sayıda cep telefonu ve banka kartları ele geçirildi. 

Sakarya'ya getirilen şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Adli makamlara tarafından,

- İ. A ve Ç. İ'ye adli kontrol tedbiri uygulanmış,

- B. T, M. D, G. Y  ise tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir.