Gelen çok sayıda evden hırsızlık ihbarını değerlendiren Akyazı Jandarması ve JASAT timleri bir gecede 6 ayrı evden bakır ve çelik tencere, tava, kazan gibi mutfak eşyalarının çalınması üzerine bölgede çalışma başlattı. 

Yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde Akyazı Sanayi Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir hurdacıya yönelen ekipler iş yeri içerisinde bulunan çuvallarda çok sayıda mutfak eşyası ele geçirdi.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle iş yerinde yapılan detaylı inceleme sonrasında çuvallardaki eşyaların 29 Kasımda gerçekleşen 6 ayrı evden hırsızlık olaylarından çalınmış eşyalar olduğunu tespit eden ekipler, iş yerinde bulunan 2 şahsı göz altına aldı.

Yapılan sorgulamada eşyaların Akyazı Taşyatak Mahallesi'nde bulunan 6 ayrı adresten çalındığı tespit edilince müracaatı olan vatandaşlara ulaşılarak eşyalar sahiplerine teslim edildi. 

Hırsızlık şüphelisi S.Y. ve B.D. jandarmadaki sorgulamalarında suçlarını itiraf ederken, sorgularının ardından bu gün adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.