Edinilen bilgiye göre, 30 Haziran  günü Erenler Alancuma Mahallesi'nde bir dinlenme tesisinde park halindeki arkasında dorsesi olan tırın gece 03.56 sıralarında çalındığı jandarma ekiplerine ihbar edildi.

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ile Erenler Asayiş timleri ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan ilk incelemede V.B. isimli şahsın kiralamış olduğu çekici ve buna bağlı içerisinde market zincirine ait maddi değeri yaklaşık 530 bin lira olan malzemenin bulunduğu dorse, park halinde ve kilitli iken bulunduğu yerden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındığı anlaşıldı.

JASAT İZ SÜRÜYOR
Çekiciye bağlı dorse, Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bağlı bulunduğu çekiciden ayrılarak başka bir çekiciye takıldı. Bahse konu dorseden ayrılan çekici, güvenlik kameralarında yapılan detaylı inceleme sonucunda Hendek Lütfiye Köşk Mahallesinde terk edilmiş halde bulundu. 2. Organize Sanayine bırakılan dorse, başka bir çekici tarafındna alınarak İzmit yönünde hareket ettiğinin belirlenmesi üzerine dikkatlar bu yöne çevrildi.

Bahse konu çekici ve buna bağlı dorse Kocaeli'nin Gebze ilçesi Barış Mahallesinde aynı gün yakalandı. 

İçerisindeki 530 bin lira değerindeki malzemeler lojistik şirketi sahibine, olayda çalınan çekici ve dorse ise araç sahibi M.D'a teslim edildi.

Olayda kullanılan 27 JG 4** plakalı çekiciye ise el konularak yediemine çekildi. 27 JG 4** plakalı çekici sürücüsü şüpheli Ö.Ç. isimli şahıs dün Sakarya Adliyesinde hazır edilmek üzere gözaltına alındı.