TIR Parkı cinayetinde hayatını kaybeden Diyar Ayan’ın babasının Bekir Ayan avukatı Özgür Akın aracılığıyla basın açıklamasında bulundu. 

İşte o açıklama

30.10.2020 bugün kamuoyunda “TIR PARKI ÇATIŞMA DOSYASI” olarak bilinen davanın duruşması yapılmıştır.

Sayın Mahkemece özetle ;
Sanıklardan S. Ö.'nün maktul çocuk Diyar Ayan'a yönelik "Nitelikli Kasten Öldürme" suçunu işlediği gerekçesi  ile bu sanığa  neticeten 25 yıl hapis cezası.

Sakarya ve Düzce Grubunda çatışan kişilerinin Diyar Ayan’ı öldürülmesinden sorumlu tutulan kişinin S Ö olması ve atılı suçu işlediklerine yönelik kesin, inandırıcı, şüpheden uzak, cezalandırılmalarına yeterli delil bulunmadığından  Diyar Ayan’a yönelik kasten Öldürme eyleminden beraatlarına,

30’u aşkın kişinin çatışması,ve birbirlerini  yaralama ve öldürmeye teşebbüs eylemleri  ile ilgili olarak bu kişilerden Sakarya grubunda olanlara meşru savunma ve atılı suçu işlediklerine yönelik kesin, inandırıcı, şüpheden uzak, cezalandırılmalarına yeterli delil bulunmadığından beraat. Düzce grubunda olanların bir kısmına ise atılı eylemler nedeniyle  mahkumiyet,

Suçta kullanılan silahlar nedeniyle bir kısım sanıklar için kullanılan silahların uzun namlulu silah olması , bir silahın  daha önce başka suçlarda kullanılması nedeniyle  mahkumiyet bazı silahları kullananlara yönelik adli para cezası ,mahkumiyet , Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve erteleme cezası, verilmiştir.

Yerel Mahkemece verilen karar saygı duymakla beraber ; Öncelikle belirtmek isteriz ki çatışan tarafların 30 dakikayı aşkın şekilde meskun mahalde çatışması neticesinde Diyar Ayan hayatını kaybetmiştir. Bu vurdum duymazlık, umursamazlık Diyar Ayan’ın hayatına mal olmuştur. O Henüz 16 yaşında idi. Bira tas ucuz  yemek için gittiği o tır parkında hayatını, canını kaybetti.

Sayın Mahkemece verilen karar Ailenin acısını dindirmemiş tam tersine acılarını artırmıştır.
Rahmetlinin ölümü’nün hangi silahtan meydana gelen atış ile olduğunun belirlenemeyeceğine ilişkin raporlar mevcuttur dosya içerisinde.

30-32 kişinin bir kısmı silahlı  olduğu halde  şehir merkezine çok yakın sayılabilecek yoğun insanların bulunduğu bir alanda   yarım saati aşkın bir süre silahlarla çatışarak sanıkların birbirlerine ateş etmeleri etraftaki kişileri, kamyoncu lokantasına gelen öğrencileri , insanları umursamaksızın çatışmaya devam etmeleri  ve neticede Diyar Ayan  adlı öğrencinin  ölümüne  sebebiyet verilmesi  fiilinden çatışmaya katılan herkes sorumludur silah kullanmayıp orada çatışan taraflara destek olanlar dahi.   

Yerel Mahkeme verilen hüküm istinaf edilecektir. Aile verilen karardan rahatsızdır ve haklarını hukuk düzeni içerisinde sonuna kadar arayacaktır.

Kamuoyuna ve basına saygı ile duyurulur.