Eski AK Parti Sakarya Milletvekili olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Adapazarı ilçesi Tekeler Mahallesi'ndeki evine gerçekleştirilen silahlı saldırı, Sakarya'nın gündemine bomba gibi düşmüştü.

S.A. isimli şüpheli, pompalı tüfek ile Üstün’ün evine birkaç el ateş etmiş, saldırıda evin camlarının bir kısmı kırılmıştı. Olay sonrası kendini ihbar eden ve polis ekiplerince gözaltına alınan saldırgan S.A.'nın çeşitşi suçlardan kaydı bulunduğu ve birkaç kez intihara kalkıştığı belirtilmişti. 

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Gözaltına alındıktan 1 gün sonra tutuklanan S.A.'nın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.  Olayın 'alacak-verecek' meselesi olduğunu söyleyen saldırgan S.A., Ayhan Sefer Üstün’ün akrabası C.S.'den alacağı olduğunu, parayı almak için birçok kez görüştüğünü ve kendisine sürekli küfür ve hakaret ettiğini öne sürdü. 

"CEVAP GELMEDİ, ATEŞ ETTİM"
Olaydan birkaç gün önce konuştuklarını söyleyen S.A., "Biz sabrettik. 'Eniştemin evindeyim, gelin' dedi. 10 dakika sonra yola çıktığımızda ise 'Ben ayrıldım, borcumu da ödemiyorum' dedi. Ayhan Bey'in evinin önüne gelince araçtaki tüfeğimi alarak araçtan indim. Yanımdaki arkadaş 'Kötü birşey yapma' dedi. Tüfeği önce bahçede bir köşeye koydum. Evin önünde 'Ayhan bey, C.S. bey' diye bağırdım. Evin penceresinin ışığı yandı, perde aralandı. Bunun üzerine tekrar seslendim ancak cevap gelmedi. Cevap gelmeyince bahçeden tüfeği alıp ateş ettim. Daha sonra kendimi ihbar ederek polislerin gelmesini bekledim, teslim oldum. Olay tümüyle alacak meselesidir. Ayhan Bey ile bir sorunum yoktur" ifadelerini kullandı.