// Hüseyin Cumalı’nın Özel Haberi // 

NASIL BAŞLADI!
İçişleri Bakanlığı’na içlerinde doktor, kamu çalışanı, önemli isimlerinde bulunduğu bazı kişilerin sahte engelli raporu, uygun olmayan reçete, başka şahıslar üzerinden PCR testi gibi sağlıkla ilgili bir çok önemli rapor ve ilacı para karşılığı temin ettikleri iddiaları ulaştı. Bu iddialarla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zonguldak Merkezli operasyon düğmesine basıldı. Büyük bir gizlilik içinde yapılan çalışmalar sırasında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinlerle birlikte şüpheli oldukları ileri sürülen kişiler fiziki, teknik takibe alındı.

DELİLLER TOPLANDI
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sırasında şüphelilerin “nitelikli dolandırıcılık” suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilirken, 20 suç örgütüyle ilk etapta 235 şüphelinin olaylara direkt veya dolaylı yoldan karıştığı belirlendi. KOM ekipleri uzun süren çalışmaları sırasında delilleri tek, tek topladı ve elde edilen dijital materyaller, teknik ve fiziki takip, resmi evraklar ve diğer delillerle birlikte operasyon düğmesine basıldı.

EŞZAMANLI 
Adına “Çekirge Operasyonu” verilen çalışmayla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de yakından takip ettiği çalışma sırasında 28 ilde 235 şüpheliden 70’i hakkında yakalama kararı çıktı. Bu kararla birlikte 70 şüpheliye yönelik eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Daha önceden işyerleri, çalıştığı kurum ve kuruluşlar ve evleri belirlenen şüphelilere yönelik sabaha karşı saat 06.00’da yapılan baskınlar sırasında polis çevre güvenliğini aldıktan sonra mahkeme kararıyla bastıkları ev ve işyerlerinden 66’sını enseledi.

İKİSİ DOKTOR
Zonguldak Merkezli yapılan baskınlar sırasında enselenen şüpheliler Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek Binası'na getirerek sağlık kontrolünden geçirdi. Yapılan bu baskınlar sırasında Sakarya’nın önemli bir ismi olan uzman doktor Ahmet K., yine hayli tanınmış bir uzman doktor olan Mehmet Hanifi A., bayan eczacı Ö.T. ve sağlık çalışanı F.A. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize (KOM) Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

HASTANE ORTAĞI İDİ
Sakarya’da bulunan özel bir hastanenin bir zamanlar ortağı olan, hastanenin satılmasıyla birlikte Adapazarı il merkezi’nde bulunan bir tıp merkezinde çalışmaya başlayan Uz. Dr. Ahmet K.’nin gözaltına alınması şehirde bomba etkisi yaşatırken, yine hayli ünlü olan Uz. Dr. Mehmet Hanifi A.’nın da polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınması başta sağlık camiası olmak üzere herkesi şok etti.

TESLİM EDİLDİLER
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize (KOM) Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Uz. Dr. Ahmet K.,Uz. Dr. Mehmet Hanifi A., bayan eczacı Ö.T. ve hastane çalışanı F.A., Sakarya’da sağlık kontrolünden geçirilmedikten sonra Zonguldak KOM ekiplerine teslim edildi. Zonguldak emniyetinde günlerdir çapraz songuya alınan diğer şüpheliler gibi sorgulanan iki doktor, bir eczacı ve bir kamu çalışanının KOM ekiplerinin yaptığı teknik dinlemeye takıldığı ileri sürüldü.

ADLİYE İŞLEMLERİ
Türkiye genelinde ses getiren 28 ilde, 235 şüpheliye yönelik yapılan çalışma sırasında ilk etapta yakalaması çıkan 70 şüpheliden enselenen 66 şüphelinin sorgusu tamamlanan 26’sı sağlık kontrolü sonrasında geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Zonguldak Cumhuriyet Savcısına ifade veren 26 şüpheli serbest bırakılırken, bu sabah saatlerinde ise 3’ü kadın olmak üzere 24 şüpheli daha sağlık kontrolü sonrasında Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Şüphelilerin sorgusu ise halen devam ediyor.

SORGUSU SÜRÜYOR
İlk etapta 26, ardından 24 şüpheli adliyeye sevk edildiği “Çekirge Operasyonu”nda halen gözaltında bulunan 16 kişinin sorgusu ise uzman bir ekip tarafından sürüyor. Çapraz sorguya alınan şüphelerle ilgili ek gözaltı süresi alınması alınıp alınmayacağı ise bugün belli olacak. Baskınlar sırasında sıra kadem basan 4 kişinin aranmasına ise devam ediliyor. 

SUÇLAMA NE!
Öte yandan gözaltına alınan Uz. Dr. Ahmet K. ile Uz. Dr. Mehmet Hanifi A.’nın sahte rapor veya usulsüz ilaçla gibi iddialarla mı, yoksa başka bir suçla mı suçlandığı ise henüz netleşmedi.