HALK54.COM/Hüseyin CUMALI

NE OLMUŞTU!
Serdivan ilçesi Yazlık Mahallesi’nde 12 Ocak'ta bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Çark Deresi’nde bir çantanın içerisinde insana ait olduğu tahmin edilen et ve kemik parçaları buldu. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme (OYİ) ekipleri tarafından yapılan inceleme sonrasında parçaların insana ait olduğu ortaya belirlendi. Yalova Emniyet Genel Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri ile olay yeri inceleme ekipleri tarafından bölgede yapılan incelemede aynı kişiye ait ceset parçalarının bulunduğu ikinci çanta bulundu.

ABİN NEREDE!
Yapılan incelemelerde elde bulunan parmak izi deformasyona uğradığı için sağ ayak üzerinde incelemeler yapıldı. İncelemelerde, ayak parmağının dipten birleşik ve perdeli olması üzerinde duran polis ekipleri, sokakta saha çalışması yapmaya başladı. Yabancı uyruklu kişileri sorgulayan polis, Afgan uyruklu bir kişinin kayıp olduğunu belirledi. İz süren polis bu kişinin hapiste olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine kayıp ve hapiste olduğu iddia edilen üç çocuk babası 38 yaşındaki B.H.K.’nin kardeşine ulaşan polis ‘abin nerede’ diye sordu.

PERDELİ AYAK 
Ağabeyinin hapiste olduğunu tahmin ettiğini söyleyen kardeşine ‘abini tarif et’ diyen polis ekibine öldürülen B.H.K.’nin kardeşi ‘bizim ailemizde genetik olarak ayaklarımız perdeli oluyor’ dedi. Bunun üzerine polis bütün cezaevlerine B.H.K. isimli kişinin bilgisini sordu. Ancak hiçbir cezaevinde ‘bizde yatmıyor’ cevabı gelince polis bu kez B.H.K.’nin eşini W.H.K. isimli kadını aradı. 

FİRAR ETMİŞLER
Ancak kanlı bir cinayete kurban giden talihsiz adamın eşi ile eşinin sevgilisi olduğu şahısların sırra kadem bastığı belirlendi. Araştırmasını derinleştiren polis ekibi W.H.K. isimli kadının üç çocuğu ile birlikte şehirden ayrıldığını tespit etti. Araştırmasını derinleştiren polis ekibi W.H.K. isimli kadın ile sevgisi olan M.K.A.’nin Sakarya’dan ayrıldığı yönünde ilk burgulara rastladı.

DNA TESTİ
Öte yandan Sakarya polisi Adli Tıp Kurumu’nda çanta içinde bulunan ve deforme olmamış ayak parçasından alınan DNA ile öldürülen B.H.K.’nin kardeşinden alınan DNA’yı test ettirdi. Yapılan testte DNA örnekleri örtüştü ve böylece öldürülen kişinin B.H.K.’nin olduğu kesinleşti. Polis, cinayet sonrasında ülkelerine kaçma ihtimali yüksek olan cinayet şüphelisi W.H.K. isimli kadın ile sevgisi olan M.K.A. ile ilgili sınır kapılarından bilgi istedi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.