Yaz aylarında hareketlenen Sapanca  İlçesi'nde özellikle son aylarda silahlı olaylarda artış olması bu konuda halktan da şikayetler gelmesine rağmen ilçe emniyet müdürlüğünün yetersiz kalması üzerine Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatı ile  Adapazarı'ndan Sapanca'ya takviye polis ekipleri gönderilmeye başlandı.

Medyabar'ın haberine göre, son bir ay içerisinde havaya rastgele ateş edilmesi üzerine 2 kişinin yorgun mermiden yaralanması ve ilçede her akşam silah seslerinin duyulması üzerine turistlik bölge olan  Sapanca'da bu yaşananlar huzursuzluk yarattıSapanca İlçe Emniyet Müdürlüğünün denetimlerde yetersiz kalması nedeniyle önlem olarak  Adapazarı'ndan ilçeye her akşam ekipler giderek ilçede denetimler yaparak ilçeyi asayiş yönünden kontrol altına alıyorlar.  Motorize yunus ekiplerinin yanısıra  asayiş şube müdürlüğünden ekipler de ilçeye benzer uygulamalar ve kontrollerde bulunmak üzere gönderiliyorlar.

Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatı ile Sapanca İlçesine gönderilen polisler son olarak ilçe genelinde uygulamalar yaparak olası olayların önüne geçtiler. Sapanca İlçesi'nde özellikle son aylarda asayiş yönünden sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. İlçede en çok silahla ateş etme olayları dikkat çekerken ilçede uygulamalar yapılmaması dikkat çekiyor.

İlçe son olarak geçen hafta Kırkpınar Beldesine öldürüldükten sonra parçalara ayırıldıktan sonra görülen iki iranlı cinayeti ile gündeme gelmişti.