Sakarya Valiliği'nin adını kullanarak, Lösemi hastası için Sakarya'daki dernek, oda ve iş dünyasını adamlarından para toplayarak, dolandırmaya çalışan çete, Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın yönettiği ve Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'nin gerçekleştirdiği operasyonu ile çökertildi.

Şebekenin tuzağına düşen ve emniyeti arayarak, gece operasyonla çeteyi yakalatan Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bal; kamyonu bu konuda uyararak, Sakarya Emniyet'ine teşekkür etti. 

Çetenin mağduru olan Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bal, sosyal paylaşım sitesinde "Tüm büyüklerimin küçüklerimin dostlarımın dikkatine" diyerek yayınladığı mesajında başından geçen olayı şöyle anlattı: "4 Aralık 2020 Cuma günü  tarafımı Sakarya Valiliği Özel Kalemi olarak tanıtarak beni Vali yardımcısına bağlayarak, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın selamını söyleyerek, 'lösemi hastası bir bebeğimize yardım topluyoruz, bu yardımda bulunmak ister misiniz' dedi. Bende bu konuda yardımcı olacağımı söyleyerek, değerli dost ve arkadaşlarımla verilen hesaba 45 bin TL civarı para yardımında bulunduk. Fakat akşam üstü bunun bir dolandırıcılık şebekesi çetesi olduğunu öğrendim. Hemen Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya ve emniyet teşkilatımızın ummalı çalışması sonrası şebeke çökertilmiş ve dolandırıcılar İstanbul ilinde yakalanmıştır. Göndermiş olduğumuz paramızı da hesaplarında bloke etmişlerdir. Buradan İl Emniyet Müdürü Sayın Fatih Kaya beye ve Yankesicilik Dolandırıcılık Şubesi'ndeki görevli memur arkadaşlara ve tüm emniyet mensuplarına kendim ve tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Tüm dostlarımın böyle dolandırıcılık şebekelerine karşı uyanık olmalarını rica ediyorum. Herkese selamlarımla."