HABER: NURETTİN ERYILMAZ
Sağlık İl Müdürleri ile video konferans yapan Bakan Koca ardından, “Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile yaptığımız online toplantıda, salgının bu illerimizdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde durduk. Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise %50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor" dedi.

Bakan  Koca’nın yaptığı bu uyarının yanı sıra İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ek genelgede 26-29 tarihleri arasında sıkı denetim talimatıyla Sakarya’nın  16 ilçesinde ekipler alarma geçti. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bizzat online takip ettiği denetimler il genelinde umuma açık yerler, toplu taşıma araçları, halkın yoğun olduğu bölgeler, market ve pazaryerleri ile sokaklarda sürerken, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü kentin en popüler ve kalabalık caddesi olan Çark Caddesi’nde maske, sosyal mesafe ve temizlik denetimine çıktı. 

"İNŞALLAH HEPİNİZ YAKALANIR VE CEZA YERSİNİZ"
Çark Caddesi’nde Sakarya polisinin yaptığı denetimler sırasında vatandaşlar kontrolden geçirilip denetlenirken aynı zamanda Koronavirüse karşı bilgilendirildi. Denenimler sırasında  maskesini takmayan 24 yaşındaki Cihat Yıldırım isimli bir gence polise yakalandı. İlgili maddeden hakkında ceza kesilen Cihat Yıldırım duruma tepki gösterdi. Maske cezası kesilen Yıldırım basın mensuplarının yanında, “Maskeyi yarım taktığım için denetimler esnasında ceza yedim. Yapacak bir şey yok, yakalandık mı yiyoruz cezayı. Maske takmayan arkadaşlara inşallah benim bu görüntüm uyarı olur, inşallah hepiniz yakalanırsınız ve siz de ceza yersiniz. Bin lira civarında bir ceza yedim herhalde” dedi.