Alınan bilgiye göre, Eskişehir'den İstanbul'a giden 22 BG 70* plakalı yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Geyve Alifuatpaşa'da bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdi. Mola için otobüsten inen bazı yolcular, özel eşyalarının fark etmesi üzerine durum polis ekiplerine bildirildi. 

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, otobüste yolcular arasında soruşturma ve arama yapmaya başladı. Bu sırada bir kişinin yürürken sendelemesi üzerine ekipler, şahıstan şüphelenerek üzerini aradı. Şahsın üzerinde yapılan aramada şüphelinin ayakkabılarının içerisinden cep telefonu ve üstünden otobüsteki yolculara ait özel eşyalar çıktı. 

Polis ekiplerinin dikkati sonucu yakayı ele veren şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli C.S. ve mağdur yolcular, otobüsle birlikte Geyve İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüpheli C.S. emniyetteki sorgusunda otobüste uyuyan yolcuların özel eşyalarını çaldığını itiraf etti. 

Otobüsteki yolcular polis ekiplerine teşekkür ederken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli C.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.