TV264'de yayınlanan Gazeteciler Soruyor programının Özel bölüm konuğu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar oldu. Hizmetteki ilk 4 ayını anlatan Başkan Alemdar, programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesinin ileriye dönük sorunlara yol açabileceğine dikkat çeken Başkan Alemdar bunun en büyük sebebi olarak gölü besleyen derelerin kuruması ve kaçak kullanımlara dikkat çekti. Sapanca Gölü'nün su seviyesinin korunması için kaçak su kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Alemdar şu ifadeleri kullandı;

"Sapanca'yı korumak bizim canımızı korumaktır. Dünü bugünü iyi bilip yarını da iyi planlamamız gerekiyor. Sapanca Gölü'nün bizim için ne anlama geldiğini herkes bilir. Sapanca Gölü bizim birinci önceliğimizdir. Derelerin kuruması, su şirketlerine kiralanması ve kaçak su kullanımı sebebiyle Sapanca Gölü'nün havzası küçülüyor.

Sakarya olarak Sapanca Gölü'nden yılda 120 milyon metreküp su kullanıyoruz. Göl seviyesi şu anda 31 kotunda, 29 kotun altına düştüğünde gölden su kullanamıyoruz. Havza'nın genişliğini ve büyüklüğünü korumak da bizim görevimiz.
Damıtılmış arıtılmış ve klorlanmış bir suyun sebze ve meyvelere bir yararı yok. Çiftçilerimize bunu söylüyoruz, sadece su israfı olmuş oluyor. Arıtılmış sularımızla ya da yağmur sularıyla tarım sulama işlemine geçeceğimiz bir sistem hazırlayacağız.

Sayacı olmayanların sularını kesmeye başladık kaçak su kullanımından kaçak yapılara kadar hepsine karşıyız başkanımızdan aldığımız desteklerle gönlümüzü herkesin kullanabileceği bir konuma getirmek için çalışmaya başlıyoruz tespitlerimiz çalışmalarımız iyi niyetle görüşerek sürüyor kamunun ortak yerlerine ait olan yerleri kullananlar varsa bu konuda da gerekli işlemleri yapacağız

Kaçak yapılaşmaya karşıyız ha bungalov ha başka bir şey bu değişmiyor o yapının altyapısını o yapının suyunu düşürmek zorundayız kamu yararına yapılması gereken hiçbir şeye karşı değiliz ama gelip DE bir tarlanın başına bungalov yapıyorum apartman yapıyorum diyenlere karşıyız biz diyoruz ki eğer bir kanun varsa herkese eşittir herkes eşit kullanmadadır Ben kendi eski görev yaptığım ilçemden örnek veriyorum zamanında izin vermediğim şeyler vardı şimdi gelip kaçak bungalov yapılmasına izin verir miyim burada yetki yok mu denmez mi.

14 bin üye 25 bin eserle yeşilin kalbinde bir kütüphane 14 bin üye 25 bin eserle yeşilin kalbinde bir kütüphane

Siz plan şartlarına uygun şekilde yapmanız gereken çalışmaları yaparsanız onların hiçbir tanesi bizim karşı olduğumuz şeyler değil ama imarsız alanlarda tarım alanlarında yapılan bir kulübe yapmayla apartmanın yapma arasında bizim bakış açımıza göre hiçbir fark yok"