Hüseyin Cumalı’nın haberi

Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren eski muhtar Talat Aşan, “Bizim mahalle olarak en büyük sıkıntımız, cemaatlerdir. 2013 yılında bir cemaat mahallemizde kaynak suyuyla ilgili Sakarya Valiliği’nde bir izin aldı. Biz de hemen bir dernek kulduk. Zaten bizim mahallemizin adı Bıkçıdere’dir. Bu ismi de deremizden alıyor. Bizim boynumuzu koparsalar deremizden vazgeçmeyiz. Bu dereyle ilgili açılan davayı kazandık. Ve üst mahkemeye temize gitti” dedi.

Aşan, “Bu cemaatle uğraşırken bir başka bir cemaat aynı Eskişehir’de olduğu gibi 100 dönüm bir yer topladı. Fındık bahçesi gibi yerlere 39 villa, 2 Kur-an kursu, bir cami, yatakhane kocaman alanda 11 gün önce hafriyata başladı. Bu konuyla ilgili Akyazı Belediyesi’ni ziyaret ettik. Bizim köyümüz 200 yıllık bir köydür. Biz arada kardeşiz. Bu cemaatten kimseyi tanımıyoruz. Hüseyin hoca diye biri var. Kimse tanımıyor. Köyde hayvanlarımızı çıkartamıyoruz. Kadınlar, çocuklar dışarı çıkamıyor. Devamlı hafriyat taşıyorlar” diye konuştu.

Eski muhtar Aşan, “Yakında ormanımızı da elimizden alırlar. Biz bu noktada hükümete ve devlete kırgınız. Cemaat lideri Hüseyin  Hoca bize ‘belediyeye derdinizi anlatın’ diyor. İçme suyu ile ilgili yazın biz zaten sorun yaşıyor. Enerji ile ilgili sıkıntı var. Cemaatten Hüseyin Hoca ‘onu da SEDAŞ’a anlatın’ diyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 100 dökümlük özel izin almışlar. Çok ama çok kırgınız. Sakarya basını bize destek verdi, teşekkür ederim., Halk korkuyor. Bende korkuyorum” dedi.