Yaptığı yazılı açıklamasında yerli malı haftasu vurgusu yapan Çetin, şunları kaydetti:

"1929 yılında kanun haline getirilen ve 1946’dan itibaren kutlanan Yerli Malı ve Tutum Haftası, yurttaşlarımıza yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemini hatırlatmak amacıyla 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

Önce okullarda fındık-fıstık yemeye indirgenen ve unutturulan Yerli Malı Haftası'nın yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda stratejik öneme sahip olduğunu Yerli Malı Haftası’nın bir nostalji değil, zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve hatırlatmayı bir görev biliyoruz
Yerli üreticiye gereken önemi vermeyip, teşvik sağlamazsanız ithalata bağımlı hale gelir ve sistematik olarak ekonomik çöküşe doğru sürüklenirsiniz. İşte, içinde bulunduğumuz durum tam da budur. Mustafa Kemal ATATÜRK döneminin planlı karma ekonomisinin bize tavsiye ettiği Cumhuriyet değerlerini terk ettiğimiz için uçurumun kenarındayız. Önümüzdeki ilk seçimden sonra, CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak ülkeyi yöneteceğimiz dönemde, yerli üretim ve tüketim dengelerini bir devlet politikası hâline getireceğiz. Unutulmamalıdır ki, tüketilen her yerli malı, bir işsize iş demektir. Eğer, her bir Türk vatandaşı ‘Yurtseverim’ diyorsa, mutlaka yerli mallarını tercih etmelidir. Durma noktasına gelen üretimi canlandırmanın en iyi yolu, yerli malına yönelmektir. Üretmeyen, tüketimi zorunlu hale kılan politikadan çıkışın yolu, yerli malı üreterek, yerli malını tüketmektir.

Yerli ve Milli olduğunu her fırsatta söyleyen iktidar, Yerli Malı Haftasını unutturdu. Almanya’da bir otomobil fabrikasında ‘Eğer Japon otomobiline bineceksen git kendine Japonya’da iş bul’ yazısı bulunur. Bu yazının benzeri ABD’de de var. Yine Fransa’da sinema salonlarında gösterilen her on filmin altısının Fransız yapımı olması zorunluluğu var. Gelişmiş ülkelerde durum böyle iken, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri olan, 4 mevsimi yaşayan cennet ülkemizde ne yazık ki görsel ve yazılı medyamızda, Yerli Malı Haftasının yeteri kadar ilgi görmemesine üzülmemek elde değil. Zira ben bunu bir vatandaşlık görevi olarak görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bir cumhuriyet değeri olan yerli malı haftasını unutturmamalı, aksine yaşatmalıyız ki kalkınmamızı sağlayarak, büyüyüp gelişen bir ülke olmalıyız.