TÜBİTAK tarafından bu yıl 15. si düzenlenen “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Namık Kemal Ortaokulu, Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu ve Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliği ile “4004 TÜBİTAK” projeleri kapsamında 3 farklı proje başvurusu yapıldı.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, '4004 TÜBİTAK Projeleri'nin Adapazarı için çok önemli olduğunu, 3 farklı proje başvuru yapıldığını, katılımcıları “yapan-yaşayan” konumuna getirmenin asıl amaç olduğunu, bu yolla anlamlı öğrenmeyi sağlayarak bilginin daha kalıcı olmasına katkıda bulunmanın önemli olduğuna değindi. Başvuru sürecinde emeği geçen proje yürütücüleri Namık Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni/ Özel Büro Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi Koordinatörü Sevda Avcı Polat’ a, Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Erkan Bozkan’ a, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Şahin’ e çalışkanlıkları ve fedakarlıkları için, Özel Büro Projeler Birimine de destekleri için teşekkür etti.

Bakırtaş, doğal süreçlerin bilimsel bakış açısıyla anlaşılmasının, elde edilen kazanımlara dayalı olarak katılımcılarda girişimciliğin ve bireysel yaratıcılığın gelişimine katkı sağlamanın önemli olduğunu belirterek, “TÜBİTAK projeleri gözlem ve uygulamalarla yeni bir bakış açısı kazanmanın en önemli adresidir.” dedi ve proje başvurularının artarak devam etmesi için öğretmenleri ve kurumları destekleyeceklerini belirtti.

4004 TÜBİTAK PROJELERİ
4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlıyor. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK projeleri doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına olanak sağlayan ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen etkinlikler toplamıdır.