Adabilim Okulları Genel Müdürü Ahmet Özen Gelişim Enstitüsü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “15 yıldır Sakarya’da hizmet eden bir kurumuz. Sakarya’mıza ve ülkemize hizmet edecek kaliteli bir kadromuz var. Adabilim ailesi olarak “Beşikten mezara kadar ilim” anlayışıyla çalışıyoruz.

Okulumuzdan mezun versek te öğrencilerimizle ilişkilerimizi kopartmıyoruz. Bugün bu güzel öğrencilerimizin bir bölümüyle bir araya gelerek önemli bir karar aldık. Adabilim Gelişim Enstitüsü’nü kurduk. Bu enstitü 3 alanda çalışma kararı aldı. Üniversite de okuyan ve mezun olup iş hayatına atılmış gençlerimizin eğitimlerine, kariyerlerine nasıl katkıda bulunulabilir? Bunu konuştuk. Toplantıya katılan ve kurucu yönetimde yer alan mezun öğrencilerimiz bu uygulamadan çok memnun olduklarını bu ihtiyacı hissettiklerini ifade ettiler. Bu bizi daha da memnun etti. Artık mezun öğrencilerle sadece pilav günlerinde bir araya gelen anlayış yerine bir eğitim planı doğrultusunda bir araya gelen anlayış yerleşmiş oldu. Öğrencilerime katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın tüm okullara örnek olmasını istiyorum.”

HEM ÜNİVERSİTEYE HEM DE HAYATA HAZIRLIYORUZ
Ahmet Özen: “Öğrencilerimizi akademik derslere hazırladığımız gibi hayata hazırlamak içinde gayret ediyoruz. Gençlerimiz liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazansa da kazanmasa da hayatını nasıl idame ettireceği sorusunun cevabını bulmakta zorlanıyorlar. Bizlerde okulumuzdan mezun olan öğrencilerin topluma intibakını hızlandırmak ve kolaylaştırmak adına bir program yapmaya karar verdik. Gelişim enstitüsü ile öğrencilerimizle olan iletişimimizi mezun olduktan sonra sürdüreceğiz.” dedi.

HAYATIN TAMAMI OKULDUR
İnsanın bir ömür öğrenmeye devam ettiğinin altını çizen Özen: “Eğitimi, öğrenmeyi okul sıralarına hapsetmek büyük bir yanlış. Topluma hayat boyu aktif olma bilincini aktarmanın yolu okul binalarının dışında eğitim yapılabileceğini göstermekten geçiyor. Biz bu konuda ortaokul öğrencilerimiz için ‘Hayat Okulu’, lise öğrencilerimiz için ‘Geleceğimi Seçiyorum’ projelerini uyguluyoruz. Öğrencilerimiz yaz tatili döneminde usta çırak ilişkisi içerisinde çalışarak hayatı öğreniyorlar. Böylece hem kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneğimizin devam etmesi sağlanıyor, hem de öğrencilerin erken yaşta çalışma hayatına dair yeni deneyimler kazanmasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ORTAK BİR GELECEĞİN TEMELLERİNİ ATIYORUZ
Mezun olan öğrencilere yönelik bir projeyi hayata koymak için uzun zamandır çalıştıklarını ifade eden Özen: “Örgün eğitim süresince öğrencilerimizi hayatla içi içe bir eğitim programı sunmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız dönem göz önüne alındığında okulların görevinin 12 yıllık bir eğitim ile sona ermediğine inanıyoruz. “Gelişim Enstitüsü” ile mezun öğrencilerimize ulaşmaya başladık. Amacımız sadece mezunlarımıza tecrübe aktarımında bulunmak değil, onlarında üniversite de ve sosyal ortamlarında edindikleri tecrübeden faydalanmaktır. Karşılıklı bilgi ve tecrübe aktarımının ortak bir gelecek kurma imkânını sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

BU TOPLANTI BİR BAŞLANGIÇ
“Gelişim Enstitüsü” projesinin uzun soluklu bir çalışma olduğunu belirten Özen: “Mezunlarımızla ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Her ayın ilk Cuma günü bir araya gelerek toplantılarda aldığımız kararları masaya yatıracağız. Mezun olan öğrencilerimize istihdam sağlamak, lise öğrencilerimize meslekler hakkında tecrübe aktarımında bulunmak, meslek disiplinleri arasında çalıştaylar düzenlemek ve daha birçok konuyu toplantılarımızda gündem ediyoruz. Proje ilerledikçe sadece okulumuza ve mezunlarımıza değil ilimize de ciddi katkılar sağlayacaktır.” dedi.