//Eda Nur Atalay//

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona eriyor. Sakarya'da yaklaşık 200 bin öğrenci ve 14 bin öğretmen, bugün 15 günlük yarıyıl tatiline giriyor.

Yarıyılın birinci döneminin sona ermesi nedeniyle bugün Adapazarı Budaklar İlokulu'nda karne töreni düzenlendi. Düzenlenen karne törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Törende öğrencilere karneleri ile birlikte hediye de verildi. 

Törenin ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, HALK54'e özel açıklamalarda bulundu.

"PANDEMİDEN SONRA İLK DEFA KARNE HEYECANI YAŞIYORUZ"
Pandemiden sonra ilk defa karne heyecanı yaşadıklarını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Çocuklar mutlu, bizlerde heyecanlı ve mutluyuz. 692 okulda 198 bin öğrencimize karne veriyoruz. Gayet başarılı ve huzurlu bir dönem geçirdik. İnşallah çocuklarımız huzurlu bir şekilde dinlenerek, eğlenerek tekrar okullarına dönecekler. Ben özellikle eğitimcilerimizi, velilerimizi, öğrencilerimizi, idaricilerimizi, milli eğitim müdürümüzü, belediyelerimizi, kaymakamlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum." dedi.

"ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK"
Sakarya'nın eğitim altyapı sorununun kalmayacağını ifade eden Vali Kaldırım, "Sakaryamızın eğitimde hedefleri var. İnşallah Sakaryamız bu hedeflere doğru yürüyecektir. Bütün okullarımıza kütüphane kazandırdık. Kitap kazandırmaya devam ediyoruz. Bütün altyapıları tamamlıyoruz. Eğitimde altyapı sorunu kalmayacak inşallah. Bundan sonra da başarı gelecektir. Herkese iyi tatiller diliyorum." diye konuştu.

"HAYIRLI OLSUN"
Yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, ise "Yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızın iyi tatil yapmalarını, dinlenmelerini, ikinci yarıda da daha dinç gelmelerini temenni ediyoruz. Hayırlı olsun." dedi. 

"BİRİNCİ DÖNEM KAZASIZ BELASIZ BİTTİ"
Öğrencilere tekrar kavuşacakları günü beklediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Uzun bir aradan sonra bugün karnelerimizi verdik. Birinci dönem kazasız belasız bitti. Ben bunun için başta sayın Valimiz olmak üzere belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 198 bin öğrencimiz bugün karnelerini aldılar. 15 günlük bir süreç var. Bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız gönüllü olarak hizmet içi eğitimlerine devam edecekler. Tekrar çocuklarımıza kavuşacağımız günü bekliyoruz. Bugünümüzden iyi, yarınımız da bugünden iyi olacak inşallah. Eğitim öğretim faaliyetlerimize yaptığımız projelerle beraber ikinci dönem itibariyle hızlı bir şekilde devam edeceğiz." şeklinde konuştu.