“Online Atölye Çalışmaları” Adapazarı ilçesinde görev yapan öğretmenleri “İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği” nde gönüllü olarak çalışan, alanında uzman eğitmenler ile buluşturdu. Öğretmenlerin akademik ve sosyal başarılarını etkileyen, akademik ve sosyal becerilerine katkı sunan ve Covid - 19 salgın sürecindeki kısıtlamaları fırsata çeviren bu çalışmalar “İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği” ile ortaklaşa yürütüldü.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Projeler Birimi ve Dijital Yönetim Birimi önderliğinde “İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği” ile iş birliği içinde düzenlenen eğitimler ocak ve mart ayı içinde başarıyla gerçekleştirildi. Eğitime katılan öğretmenlerin isteği üzerine “Uzaktan Eğitimde Oyun, Etkinliklerle Değerler Eğitimi, Online Web Tasarımı ve İz Bırakan Eğitimci Mahir İz” atölye çalışmalarıyla ilgili dört farklı alanda dört farklı eğitim düzenlendi. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği atölye çalışmalarında “İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği” görevlileri tarafından, eğitimlerin sonunda katılımcı öğretmenlere sertifika verildi.

EĞİTİMİN ASLİ UNSURU ÖĞRETMENLER
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Online Atölye Çalışmaları” nın zorlu salgın sürecinde öğretmenlerin zamanlarını etkili kullanabilme, mesleki gelişimle ilgili eğitimlerin takip edilmesinin kendilerini geliştirebilme ve değiştirebilme adına önemli olduğunu, öğretmenlerin akademik ve sosyal becerilerine katkı sağlayabilmek adına, projeye öncülük eden “İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği” görevlilerine destekleri ve katkıları için teşekkür etti.

Bakırtaş; her zaman ve her yerde fedakârlık gösteren, kendini geliştirmek ve değiştirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan öğretmenlere faydalı olmak amacıyla düzenlenen bu çalışmaların karşılıksız kalmamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Mesleki gelişim ve değişim yetkinliğini arttırma noktasında kendini geliştirmek adına fedakârca çabalayan, eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerimizin destekçisiyiz.” dedi.