Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü 11. sınıf öğrencisi Hande Kaya, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplayarak, arkadaşlarına ve arkadaşlarının ailelerine resim yeteneğinin keşfedildiği an itibariyle yetenek sınavına hazırlanış sürecinde karşılaştığı zorluklara, ailesiyle yaptığı planlama ile öğretmenlerinin de desteğini alarak bu zorlukları aşma ve kendini geliştirme sürecine, resim alanındaki çalışmalarından ve katıldığı yarışmalarda kazandığı derecelere değindi. Ayrıca resim yeteneğinin yanında müzik alanına olan ilgisine ve okul orkestrasında keman çalma hikayesine, ailesinin kendisi için en büyük güç ve destekçi olma noktasındaki önemine değinerek, “Duygularımı kağıda yansıtabilmek kadar güzeli yok, başarı benim için vazgeçmemek, kaybedeceğinizi bilseniz de denemekten vazgeçmeyin.” dedi.

Söyleşi sırasında söz alan Hande’ nin ablası Meltem Kaya: Kendilerini her anlamda destekleyen bir aileye sahip olduklarını ve bu durumun hayatlarını kolaylaştırdığını, öğretmen desteğinin hayalleri gerçeğe dönüştürme gücündeki önemine değinerek, “ Hande sabahlara kadar uyumadı, biz de uyumadık ve kazanacağından hiç şüphe etmedik.” dedi.

“DENEMEKTEN VAZGEÇMEYİN”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, “Resim Yarışması Türkiye Birincisi Hande Kaya ile üçüncüsü gerçekleştirilen “Başarı Hikayem” adlı söyleşinin hayallerin gerçeğe dönüşebildiğini göstermesi yönünden önemli olduğunu, söyleşinin içerisinde öğrencilere ve velilere yönelik tavsiyelerin bulunduğunu, samimi ifadelerin içinde çabanın, mücadelenin en güzel örneklerinin sunulduğunu, başarının adının denemekten vazgeçmemek olduğu, "AdaMem Genç TV YouTube" kanalından bu söyleşiyi istedikleri zaman izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş, karşınıza hangi engel çıkarsa çıksın gerçekten istenildiği zaman gösterilen fedakarlık ve azimle hayallerin gerçekleşmemesi için bir neden kalmayacağını belirterek, “Azmi ve başarısıyla alkışlattıran Hande’ yi tebrik ediyoruz ve denemekten korkmamasının, vazgeçmemesinin öğrencilerimize örnek olmasını diliyoruz. Sevgili öğrenciler, pes etmek kolaydır, sizin önceliğiniz kolayı seçmek değil zoru başarmak olsun, denemekten vazgeçmeyin.” dedi.