BİLİM VE MEDENİYET
Aklın, bilimin ve tekniğin ürünü olan medeniyetin, bilimsel araştırma sonuçlarının teknolojiye, teknoloji de medeniyete aktarması her geçen gün merak duygusu uyandırmaktadır. Geçmişten bugüne bilimin yolculuğu, bilimin aydınlattığı medeniyetler, bilim ve medeniyetin ışığında yaşanılan çevreyi, hayatı, ülkeyi, benliği anlamak ve algılamak ve öğrenilenleri yorumlamak, hayata daha bilinçli uygulayabilmek adına düzenlenen seminerin öğretmenlerde farklı bakış açıları oluşturması planlanmakta.

Bu kapsamda düzenlenen “Bilim ve Medeniyet İlişkisi Dünya ve Türkiye” semineri Sakarya Üniversitesi Matematik Bölümü Prof. Dr. Murat Tosun ile Adapazarı ilçesinde görev yapan öğretmenleri 17 Şubat 2021 tarihinde online olarak bir araya getirecek.

ORTAK PAYDADA BULUŞALIM
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Bilim ve Medeniyet İlişkisi Dünya ve Türkiye” semineri, öğretmenlerde farklı bakış açıları oluşturma, bilim ve medeniyet kavramları üzerine bilinenleri yeniden gözden geçirme, teknik gelişmelerin, bilim ve teknolojinin medeniyet çatısı altında birleşme olgusunu yerleştirme adına önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlama adına yürütülen çalışmaların takibinin önemli olduğunu belirterek, “Araştırmak, kendini geliştirmek, çıkarımlar yaparak ortak bir paydada buluşmak önemlidir.” dedi.