MATEMATİKTE GEOGEBRA
GeoGebra; ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar öğrencilerin matematiği ve bilimi daha iyi anlamaları için geliştirilen bu yazılım, okullarda matematik öğretimi ve öğrenimini geliştirmek için Markus Hohenwarter ve bir grup uluslararası yazılım uzmanı tarafından 2001 yılında geliştirilerek 62 dile çevrildi. 190 ülkede öğrenciler, öğretmenler ve araştırmacılar tarafından kullanılmakta olan yazılım matematikle ilgili nesneleri farklı açılardan görebilmeyi sağlaması yönünden dikkat çekmektedir.

Matematik alanına yeni bir bakış açısı getiren, Doç. Dr. Yılmaz Zengin’ in eğitmenliğinde Adapazarı ilçesinde görev yapan matematik öğretmenleri için 08 Şubat 2021 tarihinde başlayan çalışma 09 Şubat 2021 tarihinde son bulacaktır.

ÖĞRETMENLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Matematikte GeoGebra Kullanımı Eğitimi” nin matematik alanına farklı bir bakış açısı getirmesi, öğretmenin ve öğrencinin çok yönlü düşünebilmesi, zihinde tasarlama gücünün artması ve farklı çözüm yollarıyla sonuca ulaşılması yönünden yenilikçi bir yapıya sahip olan bu eğitimin ufku genişletmek adına önemli bir adım olduğunu, belirti.

Bakırtaş; dünya genelindeki öğrenim ve öğretimde önde gelen dinamik matematik yazılımının Adapazarı ilçesinde görev yapan matematik öğretmenleri için de bir öncelik olacağını belirterek, “Meslektaşlarımın yaptığı ve yapacağı bütün yeniliklerin, farklılıkların en büyük destekçisiyiz, her daim onların yanındayız.” dedi.