KUŞAKTAN KUŞAĞA GÖNÜL MEKTUPLARI
İçinde bulunulan salgın döneminde sokağa çıkma konusundaki çeşitli kısıtlamaların ortaya çıkardığı sosyal izolasyonu ve ekrana bağımlılığı azaltmanın planlandığı proje ile iki kuşak arasında kültürel bağ kurmak, geçmişten gelen bilgi, birikim ve deneyimlerin mektup arkadaşlığı yolu ile aktarılması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında emekli öğretmenlerle öğrencilerin birlikte hareket etmesi baz alınarak, mektup geleneğini canlandırmak, iki kuşak arasında kurulacak bağ ile öğrencilerin empati duygularını geliştirmek ve değerler eğitimini süreç içinde geliştirmeye çalışmak hedeflenmektedir. Bu kapsamda her ay bir tema üzerinden yola çıkılarak oluşturulacak olan mektup çalışmasıyla ilgili detayların ilerleyen günlerde paylaşılacağı bilgisi alındı.

MEKTUPLAR HAYAT BULSUN
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Kuşaktan Kuşağa Gönül Mektupları” projesi ile öğrencilerde kendini ifade etme, duygularını belirleme ve aktarmanın yanında, karşı tarafın duygularını anlama, emekli öğretmenlerin deneyimlerini paylaşması, öğrencilerle yeniden öğrenme adına önemli bir çalışma olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; “kuşaklar arası aktarım” düşüncesini faaliyete geçirme noktasında, emekli öğretmenleri ve öğrencileri aynı çizgide buluşturan bu çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “deneyimlerin sözde kalmaması, öğrencilerin hayal dünyasının tanınması adına anlatalım, yazalım ve mektuplar hayat bulsun.” dedi.