Okullarda yüz yüze gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin zorlu pandemi sürecinde daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla randevu sistemine geçilerek planlı ve verimli görüşmeler yapılması hedefleniyor. Pandemi süreciyle birlikte bireysel görüşmeler çevrim içi ortamlara taşınmış ve randevu alma yöntemi önem kazandı. Proje, bu zorlu süreçte psikolojik destek almak isteyen öğrenci ve velilere etkili rehberlik hizmetini sunmayı içeriyor.

Adapazarı ilçesinde ilk olarak Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Zeliha Özen öncülüğünde başlatılan çalışma, pandemi sürecinde rehberlik faaliyetlerine yeni bir bakış açısı kazandırdı. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma Biriminin çalışmalarıyla Adapazarı ilçesindeki tüm okullarda uygulanması kararlaştırıldı.

Veliler ve öğrenciler 18 Ocak 2021 tarihinde okul web siteleri üzerinden online randevu alarak rehberlik hizmetlerinden yararlanabilecekler.

REHBERLİK SİSTEMİNİN DEĞİŞEN YOLU, ONLİNE RANDEVU
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı ilçesi için çok önemli olan “Online Randevu ve Rehberlik Hizmeti Sistemi” çalışmasının zorlu salgın sürecinde öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak adına oluşturulduğunu, öğrenciyi anlamak, tanımak ve öğrencilere yol gösterebilmek adına yürütülmesi planlanan bu rehberlik çalışmalarının ayrı bir önem taşıdığını belirterek, çalışmanın öncüsü olan Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Zeliha Özen’e ve çalışmada emeği geçenlere gösterdiği çalışkanlık ve fedakarlıklar için teşekkür etti.

Bakırtaş, kendini tanıyan, ne istediğini bilen, değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirebilmek adına doğru rol model olabilmenin önemli olduğunu belirterek, salgın sürecinde rehberlik çalışmalarını daha etkili yürütebilmek adına çıkılan bu yolun faydalı olacağını belirterek, “Online randevu, rehberlik sisteminin değişen yeni yoludur.” dedi.