“Bir Dünya Okusam” adlı kitap çekilişi 07 Aralık 2020 tarihinde adapazarimem_kultursanat_spor instagram sayfasında yayınlanarak başlatıldı.

Pandemi sürecinde bilgisayar ekranlarına bağlı kalan öğrencileri az da olsa bu durumdan uzaklaştırmak, öğrencilerin farklı yazı türlerini tanımalarını sağlamak, onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve onların farklı dünyalar keşfetmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu çekiliş, 21 Aralık 2020 tahinde sonlandırıldı. Kazananların isimleri adapazarimem_kultursanat_spor instagram sayfasında açıklandı.

KATILDI, KAZANDI, FAYDALANDI
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Bir Dünya Okusam” adlı kitap çekilişinin ilk olarak ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlendiğini, çekilişe katılımın yüksek olduğunu, velilerin ve öğrencilerin kitap okumayla ilgili çalışmalara önem vermesinin sevindirici olduğunu, kazanan öğrencilerin mutluluklarının gözlerine ve fotoğraf karelerine yansıdığını belirtti.

Bakırtaş, “Bir Dünya Okusam” adlı kitap çekilişi çalışmasına kitap desteği sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına ve Evren Kitabevine teşekkür ederek, “El birliği ile gülen gözlerin hayal dünyasına katkı sağladık, kazananları tebrik, kazanamayanları teşvik ettik. ” dedi.