2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 31 Mayıs 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlandığı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on beşincisi 02 Haziran 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on beşincisi Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile devam edecek. Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Ahmet Yerlikaya, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni Zeynep Şen ve Moda Tasarım Teknolojileri Öğretmeni Yasemin Bayer ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemekte.

“OKUL TANITIMI GELECEĞİN PLANLANMASI ”

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on beşincisine Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için çaba gösterildiğini, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın öğrencilerin mesleki ihtiyaçlar ve ilgi alanları doğrultusunda istenilen alanı belirleme ve kafasındaki mesleğe doğru zamanda yönelme noktasında önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “ Yeteneklerin keşfedilmesi, mesleki tercihlerin zamanında belirlenmesi ve hedef belirleme noktasında alınan kararlar, iyi bir gelecek için yapılan doğru planlamaların yarına yansımasıdır.” dedi.