2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on üçüncüsü Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on üçüncüsü Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojisi Alan Şefi Özlem Yarıcı, El Sanatları Teknolojisi Atölye Şefi Emine Okumuş Özer, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayla Keçeci tarafından cevaplandırıldı.

Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Sevda Aslan söz alarak, 7 alanda çalışma yapılan okulda kız öğrencilerin eğitim gördüğünü, 2023 vizyonu kapsamında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle alan seçimlerine 9. sınıftan başlandığını, örgün eğitimin haricinde okulda mesleki açık lise eğitiminin de verildiğini, “Eko-Okul” olma yolunda emin adımlarla ilerlendiğini, döner sermaye işletmesi adı altında öğrencilerin ürettiklerini değerlendirebilme imkânı bulduklarını, yapılan her çalışmanın proje niteliğinde olduğunu, vizyon sahibi olma ve özgüven aşılama noktasındaki her çalışmada öncü olduklarını belirterek, “Eğitimli kişilere her alanda ihtiyaç olduğunu kabul eden toplumsal gerçeklikte, bizimle yürüyerek gelişimci ruhunuzla geleceğe yön verin.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojisi Alan Şefi Özlem Yarıcı; mezun olduğu okulda görev yapmanın ayrı bir keyif olduğunu, giyinme ihtiyacının moda ve tasarım kavramlarının zeminini oluşturduğunu, hazır giyim sektörünün en büyük ihtiyacını karşılayacak kişilerin yetiştirildiğini, mezun olanlara lise diplomasının yanında iş yeri açma diplomasının da verildiğini belirterek, “ Yeteneklerini, hayallerini ve kendi tasarımlarını sanatla birleştirmek isteyenler için en doğru adresiz.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları Teknolojisi Atölye Şefi Emine Okumuş Özer; geçmişi çok eskilere dayanan kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak bireylerin yetiştirildiğini, temel teknik dersleri alan öğrencilerin daha sonra kendi alanlarında uzmanlaşarak ilerlediğini, kendi alanını seçen öğrencilere üniversite için ek puan verildiğini belirterek, “ Yaratıcılığını, tasarımlarını ve el becerilerini renkli kişiliğiyle harmanlayıp kendini gerçekleştirmek isteyenleri, eğitim yuvamıza bekleriz.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayla Keçeci de mezun olduğu okulda görev yaptığını ve bu durumun bir ayrıcalık olduğunu, eski adıyla giyim bölümünü bitirdiğini fakat üniversitede farklı bir bölüm okuduğunu, öğrencilerin de üniversite kendi alanlarında tercih yapabilecekleri gibi alan dışı da tercihlerde bulunabileceklerini, yoğun bir program içerisinde öğrencilerin akademik ve beceri temelli olarak çok yönlü yetiştiğini belirterek, “İsteğinizle, çabanızla geleceğinizi şekillendirecek olan sizsiniz, sizlere de en doğru şekilde yardımcı olacak bizleriz.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü 12. sınıf öğrencisi Dilara Yalçın; çocukların gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerin hazırlanıp sunulduğuna, çocukların ilgi alanlarını belirleme ve geliştirme adına birlikte hareket etme ruhunun tüm çalışmalara yansıtıldığına, uygulama anaokulunda haftanın üç günü danışman öğretmeninin kontrolünde gözlem ve uygulama olarak staj yapıldığını belirterek, “Alanınızda en iyi olmak için ön yargılarınızdan kurtularak hayallerinizi uygulamaya en yakın yerden başlayın.” dedi.

“OKUL TANITIMI MESLEK SEÇİMİNİN BAŞLANGICI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on üçüncüsünün Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile başarıyla gerçekleştirilen çalışmanın öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine, kendini tanımasına, sabır, istek, üretme azmi ve yaratıcılık durumlarının herkesken farklı olabilme noktasında ne istediğine karar vermesini kolaylaştırmak adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Topluma yön veren bireylerin yetişmesinde, hayal gücünün, renkli kişiliklerin doğru dokunuşlarla kendini gerçekleştirmesinde, alın terinin ve emeğin altın temsilcileri ‘Mesleki Eğitim Kurumları’ dır.” dedi.