Üniversite ve lise öğrencilerinin dâhil olduğu bu faaliyete 2020 yılı itibariyle ortaokul öğrencileri de dâhil oldu. 35’in üstünde şehirde faaliyete dâhil olan ortaokullar arasında Hızırtepe Ortaokulu Sakarya’da ilk ortaokul olarak faaliyet gösterdi.

“ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI”
“Anadolu Mektebindeki” öğrencilerin, nitelikli bir okuma yaparak, yazı ile kendini ifade becerisi edinmeleri, sosyal ve kültürel yönden gelişmeleri hedeflenmiş. Bu projede öğrencilerin; çalışkan, doğru, sadakatli, kendine güvenen, irade sahibi, önceliklerini doğru belirleyen, ilkeli ve tutarlı olabilen, mensup olduğu aileyi önemseyen bireyler olmaları da hedeflenmekte.

Belirlenen hedefler doğrultusunda 2012 yılında Prof. Dr. Sami Güçlü' nün Sakarya Üniversitesinde 12 kişilik bir öğrenci grubu ile başlattığı okuma faaliyeti, geriye bırakılan 8 yılda 40’ı aşkın şehre yayıldı.

Hızırtepe Ortaokulu Müdürü Ertuğrul Gül; projenin yürütücülüğünü üstlenmenin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, “Anadolu Mektebi okumaları, gönüllülük ile başlayan ve devam eden, nicelikten çok niteliğe önem veren, sivil bir okuma faaliyetidir.” dedi.

“OKUMAK NİTELİK KAZANDIRIR”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesinin gönüllülük esas alınarak yürütüldüğünü, bu alanda öncü olan Hızırtepe Ortaokulu idare kadrosu ve öğretmenlerinin zoru başardıklarını, okuma sevdasını yüreklere kazımaya çalıştıklarını, değerlere sahip çıkan bireylerin yetişmesi adına önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, gösterdikleri özveri ve çalışkanlık için kendilerine teşekkür etti.

Bakırtaş; kendine güvenen, ne istediğini bilen, milli ve manevi değerleri ön planda tutan, ailesine önem veren bireylerin yetişmesi adına önemli olan bu sivil okuma faaliyetinin giderek daha da artacağını belirterek, “Okumak nitelik kazanmada etkili bir yoldur.” dedi.