“CANLI OKUL TANITIM GÜNLERİ”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Serdivan ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 01 Mart 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın sekizincisi 03 Mart 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının sekizincisi 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi ile devam edecek. 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Muharrem Ata ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemekte.

“OKUL TANITIMI GELECEĞİN BASAMAĞIDIR”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının sekizincisinin Sakarya/Serdivan 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için uğraşıldığını, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; ikinci dönemin başlamasıyla öğrencileri yüzdelik dilimler, okul tercihleri ve okul puanları ile ilgili güdülemeye çalışmak, Adapazarı ilçesi dışındaki diğer ilçelerde bulunan okulların tanıtımlarıyla da öğrencilerin en iyi şekilde bilgilenmesini sağlamak, uzman kişilerden alınan doğru bilgilerle daha güvenilir adımlar atılabileceğini belirterek, “ Okul tanıtımı en doğru ve güvenilir bilginin etkili bir şekilde sunulmasına imkan sağlayan, edinilen bilgileri değerlendirme ve netleştirme sürecine kolaylıklar sunan önemli bir basamaktır.” dedi.