“CANLI OKUL TANITIM GÜNLERİ”
Pandemi sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın üçüncüsü Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının üçüncüsü Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile devam etti. Yöneltilen sorular Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Ekrem Güneş, Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Meslek Dersi Öğretmeni Mehmet Zahit Ünver tarafından cevaplandırıldı.

Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Ekrem Güneş, söz alarak 2010 yılında kurulan okulla ilgili genel bilgilendirme yaptı. Erkek öğrencilere eğitim veren okulda öğrencilerin tercihlerini etkileyecek önemli noktalara değindi. Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Meslek Dersi Öğretmeni Mehmet Zahit Ünver de okulda fen lisesi müfredatının uygulandığını, koçluk sisteminin etkili bir şekilde yürütüldüğünü, proje okulu olması nedeniyle düzenlenen yarışmalarda aktif olunduğunu, yarışmalarda, sosyal ve kültürel faaliyetlerde başarıdan başarıya koşulduğunu, okul imkanlarının öğrenci lehine en güzel şekilde kullanılma durumlarından bahsetti. Öğrencilerden Ensar Evran söz alarak her okula ait olmanın bir avantajı olduğunu, imam hatip öğrencisi olmanın avantajları olduğunu, okulun öğrenci ihtiyaçlarına cevap verme durumunu ve öğrenciye kattığı ayrıcalık yönlerini paylaştı.

“OKUL TANITIMI HEDEF YOLUNUN AYDINLIK IŞIĞI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Adapazarı ilçesi için çok önemli olan “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının üçüncüsünün Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; öğrencilere ve velilere yol göstermek, doğru bilgiyi aktarmak, amacıyla alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan bu tanıtımların takip edilmesinin öğrencilerin hedef belirleme ve tercih yapma durumundaki tedirginliklerine ışık tutacağını belirterek, “Okul tanıtımı hedef yolunun aydınlık ışığıdır.” dedi