“CANLI OKUL TANITIM GÜNLERİ”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 14 Haziran 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on altıncısı 15 Haziran 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on altıncısı Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile devam edecek. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Müdürü Mustafa Bulut, İngilizce Öğretmeni Ayhan Yağız ve Matematik Öğretmeni Handan Yılmaz ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemekte.

“OKUL TANITIMI MANEVİ DEĞERLERİ AŞILAR ”
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on altıncısına Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için çaba gösterildiğini, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu ile gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda istenilen alanı doğru zamanda belirleme, proje okulu olmanın avantajlarını öğrenme ve geleceğini değerlerine sahip çıkarak şekillendirme noktasında önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “ İlgi alanları belirlenerek, müspet ve manevi ilimler çerçevesinde ahlaki değerleri ön planda tutan yaklaşımlar, yarının güzelleşmesi adına vicdani sorumlulukların yerini bulma algısının kök salmasıdır.” dedi.