“Gençlerimiz Pandemi döneminde uzun bir sınav maratonunın ardından hafta sonu iki önemli sınava girerek üniversite hayalleri için ter döktü. 2 milyon 607 bin 903 gencimiz iyi bir üniversite ve güzel bir meslek hayali kurarak üniversiteye giriş sınavına katılım sağladılar. Gençlerimiz, girdiği bu sınavla her yıl olduğu gibi bu yılda hedeflerine ulaşacak ” diyen Çelik, “YKS sınavı nedeniyle bir çok gencimiz hayal kırıklığına uğrayacak veya hayallerinden vazgeçmek zorunda kalacak, her sınavda olduğu gibi üniversiteye giriş sınavlarında da, gelecekte karşılaşacağı tüm sınavlarda da zor sorular mutlaka olacak ama gençlerimize hayallerini sadece bir sınav ile sınırlandırmaması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Eğitimdeki en temel kurallardan birinin her çocuğun ve gencin eşit şartlarda eğitim alabilmesini sağlamak olduğunun üzerinde duran Çelik; “Gençlere ilgili ve yetenekli olduğu alanlarda beceri ve hayallerinin dikkate alınarak eğitim verilmesi çok önemlidir. Bizler her gencin bir hazine olduğunu düşünüyor ve bu hazineleri en güzel şekilde şekilde değerlendirip milletimize ve insanlığa yararlı birer birey olarak topluma kazandırmak istiyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN GENÇLERLE BAŞBAŞAYIZ.

Pandemi nedeniyle ders çalışma noktası ve çalışma ortamı konusunda zorluk çeken bir çok öğrenci olduğunu belirten Ali Ahmet Çelik; “Geçtiğimiz yıl başlattığımız bir proje ile 14 üniversite hazırlık öğrencisiyle birebir ilgilendik. Öğrencilerimize ders çalışabilecekleri ve destek alabilecekleri bir ortam sunduk. 7 kişi ile başladığımız program öğrenci kardeşlerimizin kendi çevrelerinde başarıları ile uyandırdıkları yankı neticesinde 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde 14 kişiye kadar ulaştı. Artan talep olmasına rağmen programın daha sağlıklı gerçekleştirilebilmesi noktasında hassas olduklarını belirten Çelik; “Kontenjan olarak sınırlı bir sayı ile programa devam ettik, inşallah bu 14 kardeşimizin hepsi istediği bölümü ve üniversiteyi kazanacak” dedi. 2020’ nin Eylül ayında başlayıp 24 Haziran 2021’e kadar Uygulanan üniversite hazırlık programında öğrencilere gün içerisinde düzenli olarak etüt programları uygulanıyor ve haftalık deneme sınavları yapılıyor. Öğrenciler çözemediği soruları o alanda eğitim gören abilerine soruyor ve onlardan destek alıyor. Aylık raporlarla takip edilen gençler eksik oldukları noktada daha önce bu sınav maratonunu başarılı bir şekilde atlatıp üniversite kazanan abileriyle kolay bir şekilde atlattığının üzerinde duran Çelik; Bu sene öğrencilerimiz ve kendi adımıza gerçekten çok verimli bir program oldu. İnşallah önümüzdeki sınav içinde ummâlı bir çalışma gerçekleştireceğiz dedi.

GELECEK NESİLLER İÇİN…

Bizim için iyi bir okul, iyi bir sınav, iyi bir meslek, iyi bir şirket yoktur; iyi bir öğrenci ve iyi bir insan vardır. Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamızın dediği gibi “Bir milletin asıl gücü tankı topu tüfeği değil, inançlı ve imanlı gençliğidir.” Bu inançla gençliğimize sahip çıkmaya, 100 yıl sonrasını düşünüp gençliğimizi inşa ve ihya ederek yetiştirme gayretimiz sürecektir diyen Çelik, Üniversite hazırlık öğrenci adaylarına gelecek sınavda başarılı olmaları için dilek ve temennilerde bulundu.