// Adnan Turgay Özbalkan //

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle 1-7 Haziran “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” çeşitli etkinliklerle açıldı. Türkiye genelinde sekiz il ile canlı bağlantı kurularak gerçekleştirilen açılışta kursiyerler tarafından da bir sergi düzenlendi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri sürüyor. Bu yıl ilk kez resmi olarak kutlanan etkinlik kapsamında Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi ile Yenikent Halk Eğitim merkezi ortaklaşa 37 farklı noktada 92 etkinlik yapacak.

Resmi olarak ilk kez 1-7 Haziran tarihlerindeki Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleriyle ilgili Adapazarı Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen görme engelliler satranç turnuvasında heyecan vardı. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar,” İlk defa resmi olarak kutlanan  hayat boyu öğrenim 37 Farklı noktada 92 etkinlik yapacağız” dedi. Halk Eğitim Müdür Yardımsı ve Ulusal Hakem olan Veli Arslan ise görme engelliler satranç turnuvasıyla ilgili kısa bil verdi.