“UZAKLIK BAHANESİNE SIĞINMAYIN”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın onuncusu Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının onuncusu Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi Okul Psikolojik Danışman Şura Çetin tarafından cevaplandırıldı.

Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Yeşilbaş, söz alarak Akyazı ilçesinde bulunan okulu, tercihler yapılırken mesafe açısından değerlendirmek yerine okuldaki eğitimin kalitesi, mezunların YKS başarısı, en iyi üniversitelerin en iyi bölümlerine öğrenci yerleştirmedeki başarı oranların yüksekliği kısımlarına bakılması gerektiğini belirterek, “Uzaklık bahanesine sığınıp iyi bir üniversitede okuma ve iyi bir geleceğe sahip olma fırsatını kaçırmayın.”dedi. Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi Okul Psikolojik Danışman Şura Çetin; okulun taban-tavan puan ve yüzdelik dilim bilgisine, kontenjan durumuna, okuldaki pansiyonun işleyiş ve öğrenci ihtiyacına cevap verme aşamalarına, sayısal ağırlıklı bir okul olma özelliğinin yanında diğer alanlarda da çalışmalar yapılmasına, yerel ve ulusal alandaki etkinliklere, projelere katılım ve başarı oranlarına, öğrencilerin hazırladıkları idarecilerin ve öğretmenlerin konuk olduğu programların ilgi çekici noktalarına değinerek, “Öğrenci isteklerini ön planda tutan, her türlü etkinlikte başarıdan başarıya koşan, gelecek beklentisini en iyi şekilde karşılayan okulumuza bekleriz.” dedi. 12. sınıf öğrencisi Büşra Aleyna Ceyhan da söz alarak, projelerde alınan derecelerin üniversite tercihinde ek puan avantajı oluşturduğunu, sosyal etkinlikler ve projeler alanında öğrenci-öğretmen iş birliği ile başarılı çalışmalara imza atıldığını, okuldaki pansiyon hizmetinin öğrenci ihtiyacını karşılama durumlarını belirterek, “Pansiyonda kalmak, buradaki yaşam şartlarına uyum sağlamak, üniversite için ön hazırlık oluşturma ve hayata hazırlama noktasında iyi bir öğreticidir.” dedi.

“OKUL TANITIMI GELECEK ZAFERİNİN BAŞLANGICI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının onuncusu Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının öğrencilerin ve velilerin okullarla ilgili bilgi edinmesi, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda okul tercihleriyle ilgili tereddüt ettikleri durumları netleştirmeleri bakımından hazırlanan bu çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, “ Belirli bir program dahilinde, hedefleri doğrultusunda hareket eden öğrencilerin önündeki engellerin kalkması, gelecek beklentisini karşılayacak seçeneklerin karşısına çıkması, öğrencilerin verdiği mücadele ve doğru tercihler sonunda kazandığı zaferdir.” dedi.