Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğinde başlatılan "Anadolu Masalları" Projesi Karasu ilçesinde hayat buldu. 

"Öğretmenlerin dilinden öğrencilerin paletinden Anadolu Masalları" adlı proje Karasu ilçesinde gönüllü öğretmenler tarafından "BİR VARMIŞ HEP VARMIŞ" diyerek uygulanmaya başlandı.  

Farklı branşlardaki öğretmenlerin bir araya gelmesiyle uygulanmaya başlanan proje kapsamında okul öncesi ve ilkokul düzeyinde 15 masalın anlatımı yapıldı. Her masal için ayrı dekor kullanılarak zenginleştirilen çalışmada işitme engelli öğrenciler de unutulmadı. Anlatımı yapılan masallardan 5 tanesi işaret diline uyarlandı. Sözü ve müziği yine Karasulu öğretmenlere ait olan iki parçanın da yer aldığı çekimleri tamamlanan masallar her akşam saat 21.30’da Karasu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Youtube kanalı ve Instagram hesabında yayımlanıyor. 

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Anadolu Masalları projesinin Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Millî değerlerin hayata geçirilmesi ve çocuklarla buluşturulması en önemli görevlerimizdendir. Bu vazifemizi yerine getirebilirsek sadece şikayet ettiğimiz bir durum içerisinde değil, çocuklara örnek olduğumuz, onlar için bir rol model ortaya koyduğumuz bir gayretin içinde olabileceğiz. Masallarımız eğitim sistemi için anahtar bir rol oynuyor.” sözleri üzerine geliştirilen bir proje olduğunu belirterek “Çocuklarımızın kültürel bağlarını güçlendirecek ve kurdukları hayallerle yarınlarını şekillendirmelerine katkı sunacak çalışma nedeniyle Karasu’da görev yapan tüm meslektaşlarımı yürekten kutluyorum.” dedi.