Anka Koleji her alanda olduğu gibi pandemiye uygun fiziki koşullarıyla da farkını ortaya koydu. “BEYAZ BAYRAK” unvanına 2018’den beri sahip olan Anka Koleji pandemi sürecinde de çalışmalarına hiç ara vermeden eğitim öğretim ortamını pandemi koşullarına uygun hale getirdi ve her yönden eğitim öğretime hazır olduğunu gösterdi.

SAKARYA’DA EĞİTİMDE İLK PANDEMİ SEMİNERİ ANKA KOLEJİ ÇALIŞANLARINA
 
Anka Kolejinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışı öncesi öğretmen, idareci ve personellerine pandemi ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Pandemi koşullarına ve sosyal mesafe kurallarına uygun gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin çeşitli özel hastanelerinde uzun yıllardır doktorluk ve yöneticilik yapan, Anka Koleji Kurucusu Matematik Profesörü Murat Tosun’un akademik çevresinden Dr. Yavuz Han katılımcıları pandemi hakkında bilgilendirdi.

DR. YAVUZ HAN ANKA KOLEJİNDE ALINAN ÖNLEMLERİ BEĞENDİ

Dr. Yavuz Han okul binasına girişten itibaren Covid-19 ile ilgili okulda alınan önlemleri çok yerinde buldu. Dezenfeksiyon tüneli uygulamasını, tüm koridor ve sınıf düzeyinde alınan önlemleri, okulda doktor ve hemşire bulunmasını, her türlü hazırlığın en üst düzeyde yapılmasını takdir etti. Dr. Han yaptığı konuşmada Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip korona virüs hakkında bilgi vererek “Virüs insandan insana en çok damlacık ve temas yoluyla bulaşır, bunun önüne geçebilirsek biz de Almanya gibi virüsü kısa sürede kontrol altına alabiliriz. “ dedi. 

VİRÜSTEN KORUNMADA “TaMaM” FORMÜLÜ
 
Dr. Han, “virüsle mücadelede en pratik ve kolay yöntemin virüsten korunmak olduğu unutulmamalıdır. Virüsten korunmada “Temas, Maske, Mesafe”  en çok dikkat edilmesi gereken noktalardır.  Bunun yanı sıra hijyen kurallarına dikkat edilmesi, doğru el yıkama alışkanlığı da çok önemlidir.” dedi.
 
PROF DR. MURAT TOSUN: “ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
 
Oldukça verimli ve keyifli geçen seminer sonrasında Anka Koleji Kurucusu Prof. Dr. Murat Tosun Dr. Yavuz Han’a teşekkür etti. “Anka Koleji olarak aldığımız önlemler ve yaptığımız düzenlemelerle yeni eğitim-öğretim dönemine hazırız. Öğrencilerimizin sağlığı bizim için her şeyden önemli. Öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.