Anka Kolejinde okumakta olan öğrenciler için her ay düzenlenecek olan Meslek Tanıtımı ve Motivasyon amaçlı seminer çalışmalarına, daha önce Anka Eğitim Kurumlarında öğrenim görmüş ve başarılı bir öğrencilik dönemi sonrasında şu anda Doktor, Diş Hekimi, Avukat, Eczacı, Mühendis, Fizyoterapist gibi birçok meslek gurubunda görevini yapan mezun öğrenciler davet edilerek sunum gerçekleştiriyor.

İlki düzenlenen Seminerde Mezun Meslek sahibi olan Ankalılar, Anka Kolejinde okuyan Üniversite sınavı ve geleceğe hazırlığını yapan kardeşlerine, başarıya giden yolda çalışma performanslarını ve nasıl başarılı olduklarını konuşarak, tecrübelerini aktarıp, yarınlara daha sağlam adımlarla yürümeleri hususunda bilgi paylaşımında bulundular.

Seminerde Anka Eğitim Kurumlarında Üniversiteye hazırlığı gerçekleştirmiş Acil Hekimi ve Futbol Kulüp Doktoru Dr. Uğur MISIRLIOĞLU, Diş Hekimi Merve CANTÜRK ve Fizyoterapist Çağatay UÇAR meslekleri, çalışma performansları, buraya ulaşabilmek için öğrencilik dönemlerinde nasıl bir performansta hazırlandıkları ve meslekleri hakkında genel bir bilgilendirme yaparak öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ankalı Mezunlar bilgi birikim ve tecrübelerini şu anda Anka Kolejde okuyan kardeşleriyle paylaştılar. Programın sunuculuğunu yine Anka Eğitim Kurumlarından Üniversite sıralarına hazırlanan Anka Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Zübeyde Elif TÜMER gerçekleştirdi. Seminer sonrası Profesör Dr. Murat TOSUN, Doçent Dr. Mehmet GÜNER,Matematik Bölüm Başkanı Serkan YAZICIOĞLU meslek sahibi olan mezun öğrencilere birer çiçek ve Teşekkür Belgesi verdiler.