Rusya Federasyonu tarafından organize edilen yarışmaya Türkiye, Rusya Federasyonu, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan, Almanya, Beyaz Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Tacikistan'dan orta ve lise düzeyinde toplam 252 bin 364 öğrenci katıldı.

Yarışmaya ülkemizden, Ankara Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi ve Galatasaray Lisesi gibi okullarında aralarında olduğu toplamda 60 okuldan 9.sınıflar düzeyinde 84, 10.sınıflar düzeyinde ise 79 öğrenci katıldı.

9.sınıflar seviyesinde katılan 84 öğrenci arasından Arifiye Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencilerimizden 1 tanesi 1.lik, 2 tanesi 2.lik, 4 tanesi 3.lük ve 2 tanesi mansiyon ödülü aldılar. Böylece ülkemizden katılan 84 öğrenci arasından 9 öğrencimiz başarı göstermiş oldu.

10.Sınıflar seviyesinde de ülkemizden katılan 79 öğrenci arasından Arifiye Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencilerimizden 5 tanesi 3.lük ödülü alırken 1 tanesi de mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Uluslararası bir yarışmada kazandıkları başarılarla ülkemizin ve ilimizin gururu olan öğrencilerimizi tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çocuklarımızın başarılarında emeği olan öğretmenlerine, okul yöneticilerine ve ailelerine teşekkür etti.