Adapazarı Atatürk İlkokulu 4/H Sınıfı'nın da yer aldığı E Twinning projesinde 19 farklı şehirden 90 farklı okul, 137 öğretmen yer aldı. 

Atatürk İlkokulu 4/H Sınıfı'nda projenin yürütücülüğünü yapan öğretmen Canan Ay, proje kapsamında  13 farklı takım, zümre sınıfları, bireysel işbirlikçi çalışmalar ile sistematik  ekipler kurduklarını belirtti.

Her ekibin birbirine bağlı, birbirini  destekleyici, birbirine örnek teşkil eder yapı da olduğunu anlatan Ay; " Öğrenci merkezli, multidisipliner doğa sevgisi ve doğal yaşam temalı projemiz, Mart-Nisan-Mayıs aylarında uygulandı ve tamamlandı.

Proje 'Ben biz olursak, ben olurum' felsefesinden yola çıkarak tasarlanmış, e Twinning'i tanıtmak için açılmış bir projedir. E Twinning projelerininin nasıl yapılabileceğini öğrenirken aynı zamanda web 2.0 araçlarını da tanıdık. Öğrencilerimize doğa sevgisi, sağlıklı yaşam becerileri kazandırırken, yardımlaşma, paylaşım, işbirliği içinde, web araçları kullanmayı da öğretme çalışmaları yaptık. ‘’ Bizimle Ubuntu yapmaya var mısınız ?’’ sloganıyla yola çıktık. Öğrenci merkezli, proje tabanlı öğrenme yönteminin kullanıldığı projede, hedefler multidisipliner yaklaşımla verildi. Proje konuları 4-11 yaş arası öğrencilere hitap edecek şekilde seçildi" dedi. 

Proje kapsamında 'Okul Dışarda Günü' kapsamında 'Dünya İçin Bir İyilik Yap' etkinliği düzenlendi. 

SOKAK HAYVANLARINA YİYECEK VERDİLER

Sokakta yaşayan hayvanlar için öğrenciler evlerin önüne, sokaklarının uygun yerlerine mama ve su bıraktı. Minik kuşlar için kuş yemlikleri hazırlandı

Çocukların doğa sevgisi aşılamak ve çevre bilinci oluşturabilmek adına Orman Haftası’nda fidan dikme, bitki sulama, doğa temalı resim çalışmaları, doğa sevgisi konulu şiirler yazma çalışmaları yapıldı.  Farklı okullarla birlikte ‘’Orman Olalım’’ şarkısına video hazırlama etkinlikleri gerçekleştirildi. 

FİDAN SAHİPLENDİLER

'23 Nisan Minik Eller Geleceğe Nefes Oluyor' kampanyası kapsamında bütün sınıf fidan sahiplendi. 

Öğrencilere evde oturmak zorunda kaldıkları bu pandemi sürecinde sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak, sağlıklı beslenme bilinci kazandırmak amacıyla etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler,  sağlıklı beslenme ile ilgili afişler ve sağlıklı besin tabakları hazırladı. Spor yapmanın sağlığımız açısından önemini anlatan çalışmalar yapılarak açık havada spor etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Yine sağlığın önemi konulu bilgisayarsız kodlama çalışması yapıldı. 

Öğrenciler bu proje ile birlikte teknolojiyi aktif olarak kullanma becerisi de kazandı. Öğretilen web 2.0 araçları uygulamalı olarak ders etkinliklerinde kullanıldı. Web 2.0 araçlarından Linoit ile 23 Nisan’da dijital pano kullanmayı öğrendi. Web 2.0 araçlarından Jigsawplanet ile sağlıklı beslenme konulu puzzle yapıldı. 

Web 2.0 araçlarından microbit ile Anneler Günü’nde annelerine olan duygularını kodlama ile ifade ettiler.  Web 2.0 araçlarından ZumPad ile birlikte masal yazma etkinliği yapıldı.