Adapazarı Atatürk İlkokulu iki yıldır yürütmekte olduğu Eko Okullar projesi çalışmalarına uzaktan eğitim döneminde de devam ediyor. Öğrencilerde çevre bilinci, katılımcı yaklaşımıyla çevresel konularda bilgi ve duyarlılık oluşturma ekseninde yürütülen proje, yüz yüze eğitime ara verilmesi dolayısı ile  online olarak çeşitli etkinliklerle sürdürülüyor.

Okuldaki çeşitli sınıf seviyelerinden oluşturulmuş Eko Tim öğrencileri, proje koordinatör öğretmenleri rehberliğinde okul müdürü ve gönüllü öğretmenlerin katılımı ile 2020/2021 Eğitim Öğretim yılı son toplantılarını online olarak gerçekleştirdiler. 

Toplantıda öğrenciler süreç içerisinde çöp ve atıkların yeniden kazanımı ile ilgili afiş çalışmalarını, atıkların ayrıştırılarak ilgili kumbaralarda toplanması ve geri dönüşümlerinin sağlanması üzerine sunumlar yaptılar. Eko Tim öğrencileri toplantılarda edindikleri bilgileri kendi sınıflarında paylaşarak projenin okul geneline yayılmasını da sağladıklarını ifade ettiler. 

Öğrenci ailelerinin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) da dahil edildiği proje kapsamında öğrenciler , evlerinde ayrıştırdıkları evsel atıkları (kağıt, pil, yağ, vb) ayrı ayrı biriktirerek geri dönüşümlerinin sağlanması için okula getiriyorlar. Okul yönetimi proje kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kurarak teslimatlarını yapıyor. 

Uzaktan eğitim süreci içerisinde Atatürk İlkokulunu ziyaret eden Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun BAKIRTAŞ, eğitim öğretim süreci ve okulda yürütülmekte olunan projeler  hakkında bilgiler alırken , okul Müdürü Tekin ATEŞ, Eko Okul projesinin çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyeti olduğunu , projenin , okul yönetimi  başta olmak üzere öğretmenlerin ilgisi , ailelerin desteği  ve bütünleştirici etken olarak öğrenci katılımı ile verimli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.