Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili önemli mesajlar verdi. "Çocuklarımızın sıkıntı yaşayacağı bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturabilecek bir adım atmayız" diyen Bakan Selçuk, 4 farklı senaryo hazırladıklarını belirterek şöyle devam etti:

1. SENARYO: Okullar açılıyor. Kısıtlamasız.

2. SENARYO: Okulun tamamen kapalı olması. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor.

3. SENARYO: Belirli günlerde okulların açılması. Pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.

4. SENARYO: Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır.

"31 AĞUSTOS'TA OKULLARI AÇMAYA HAZIRIZ"
Okulların açılacağı tarihe de değinen Bakan Selçuk, "koronavirüs salgını döneminde alınan her kararın zor olduğunu belirterek, "Okulların açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

31 Ağustos'ta planlanan açılma tarihi, salgının seyrine ve Bilim Kurulu'nun yönlendirmelerine bağlı diyen Selçuk, "Çocuklarımızın sağlığını her şeyden önde tutacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.