Cuma günü bir dizi ziyaret için Sakarya’ya gelecek olan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilimizde mantar yetiştiriciliğinin yapıldığı üretim alanında gerçekleşen canlı yayında yaptığı konuşmasında, kırsal kesimde ikamet edenlere yönelik 380'e yakın kurs programı hazırladıklarını belirterek 25 bin köy muhtarına gönderdikleri mektupla eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik yeni bir aşamaya geldiklerine vurgu yaptı. "Bu üretimler, bu kurslar hayata geçtiğinde tarımsal üretimin kılcal damarlara yayılması, yeni yöntemlerle ve modern usullerle üretimin artırılması noktasında büyük bir yolumuz ve yolculuğumuz var." diyen Bakan Selçuk, "Üreticilerimizin kıymetini çok daha iyi anladığımız bir çağı yaşıyoruz ve bunu desteklemek bizim ana vazifemiz." dedi.

Hayat boyu öğrenmenin artık normal öğrenme hâline geldiğini vurgulayarak kim, nerde, hangi eğitimi alırsa alsın, hayatı boyunca eğitimini yenilemek ve ortaya çıkan değişimlere ayak uydurmak zorunda kalındığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ekonomideki, toplumdaki ve ailedeki sürdürülebilirliğin, bireyin mutluluğunun üretime dayandığının altını çizdi. Projeyi koordine eden ve emeği geçen herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye genelinde farklı şehirlerde devam eden tarım alanındaki kurslarla ilgili canlı bağlantıda Arifiye Halk Eğitimi Merkezince açılan Mantar Yetiştiriciliği Kursu'nun usta öğreticisi Pınar Kolcan, Türk Çaybaşı Mahallesi Muhtarı Şaban Balçık, kursiyer Yavuz Feyzioğlu duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Halk eğitimlerden sorumlu İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yakup Çakmak ve Arifiye HEM yöneticilerinin de hazır bulunduğu canlı yayında proje kapsamında kurs talebinde bulunan tüm vatandaşların mahalle muhtarları aracılığıyla veya doğrudan halk eğitim merkezlerine başvurabilecekleri belirtildi.