HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Sakarya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmen Destek Merkezi'nde 16 okulun açılış törenine katıldı. Şehir protokolünün de hazır bulunduğu açılış töreninde Bakan Selçuk açıklamalarda bulundu.

SAKARYA'DA BİR İLK
Sakarya'da bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Selçuk, bugün şehirde açılışını yapacağı eğitim kurullarının çok daha fazlasını hayata geçireceklerini belirterek, "Gönül telimizi titreten bu nadide şehirde bulunmaktan dolayı gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Elbette buruk bir gündeyiz. Acımız büyük. Millet olarak talihsiz bir acıyı hissediyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. Böyle bir günde eğitimle ilgili çocuklarla ilgili bir projeyi hayata geçirmenin de buruk bir sevinci içindeyiz. Bugün Sakarya'da bir ilkten bahsediyoruz. Türkiye'nin ilk öğretmen destek noktası açıldı burada. Bunu çok önemsiyorum çünkü eğitimi öğretmenlerimizin onurunda yükselecek bir kurum olarak görüyorum. Bu salgın döneminde gördük ki öğretmenlerimiz bu zor zamanlarda yüz yüze eğitime göre çok daha meşakkatli olan uzaktan eğitimi büyük bir başarıyla sürdürüyorlar. Elbette problemlerimiz, eksikliklerimiz var ama bunun bütün dünyada olduğunu da unutmamakta fayda var. Bugün burada açılışını yapacağımız eğitim kurumlarımızın çok çok daha fazlasını hayata geçireceğiz." dedi.

TASARIM BECERİ ATÖLYELERİNDE SAKARYA ZİRVEDE
Sakarya'nın en çok atölye yapan şehirlerin başında geldiğini kaydeden Bakan Selçuk, ""Bir başka hususiyet var Sakarya'da. Tasarım beceri atölyelerinde Sakarya en çok atölye yapan şehirlerin başında geliyor. Yani bu benim için tarif edilmez bir mutluluk. Çünkü ben çocukların atölyelerde bulunmasını çok önemsiyorum. Bugün 134 yapımı tamamlanan, 159 adette yapımı devam eden atölyelerimizi hizmete sokmaktan dolayı da ayrı bir memnuniyet duyuyorum."  dedi.

SAKARYA İÇİN DEPREM VURGUSU
Sakarya'nın birinci derece deprem bölgesi olmasından dolayı okul yıkım ve yapım çalışmalarına ayrı önem verildiğini sözlerine ekleyen Bakan Selçuk, "Burası bir deprem bölgesi. Buraya ayrı bir hassasiyet göstermek gerekiyor. Bir çocuğun bulunduğu okul binasını defalarca hayal etmek lazım. Bu çocuğun okuldaki mutluluğunu nasıl arttırırız noktasında kendimize defalarca soru sormamız lazım. Bu yüzden de Sakarya'nın deprem bölgesi olarak okul güçlendirmesi ve yıkılan okulların yeniden yapılması konusundaki çabalarını ayrı bir gayretle destekliyoruz. Buna ayrı bir önem veriyoruz." dedi.